من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

با آغاز فصل پائیز از جمله میوه هایی که جزء اولین میوه های فصل سرما به بازار میاد خرمالو هست. خرمالو با نام علمی (Diospyros kaki L.) از خانواده Ebenaceae هست و دارای ارقام مختلفی با رنگهای نارنجی روشن تا قرمز و تیره و شکلهای گرد بشقابی و گرد کره ای و بلوطی دیده میشه. اندازه میوه هم در رقمهای مختلف متغیره. درخت خرمالو با توجه به نوع رقم پاکوتاه یا بلند هست و برخی ارقام  هسته هم داره.

 

 

درختای پاکوتاهی که تو شمال کشت میشن معمولا میوه بدون هسته تولید میکنن. در کل گیاهی کم توقع از نظر تغذیه و کمی متحمل به خشکیه ولی تو شرایط کم آب  میوه ها ریز میشن. خزان کننده و متحمل به سرما هم هست و زیاد مورد توجه شپشکها و سایر آفات نیست.


 

اگه اینجا بارندگی زیاد باشه برگهای جدید در بهار، و میوه ها در پائیز اگه دیر برداشت بشن احتمال بیماری پوسیدگی قهوه ای بالاست. این چند سال تولید این میوه در شهر رامسر و شهرهای اطراف زیاد شده و بعضی کشاورزای منطقه شالیزارها رو به باغ خرمالو تبدیل کردن. تکثیر رایج، کشت بذر خرمالوی وحشی (خرمندی) و انجام پیوند روی اون بعد از سه سالگی هست.

تصویر نهال خرمندی:

محل جوش پیوند اسکنه:

 معمولا تا الان میوه روی درخت نمی مونه، مگه اینکه تو حیاط خودتون باشه چون از نظر اقتصادی به صرفه نیست. میوه ها رو زمانی که شروع به تغییر رنگ کرد برداشت میکنن و وارد بازار میکنن. این چندسال هم دلالهای خرمالو  بعد از برداشت بی موقع به قول خودشون داخل فضای بسته  پیش رس میکنن که زیاد جالب نیست. این میوه جزء میوه های فرازگرا یا کلیماکتریک محسوب میشه یعنی بعد از چیده شدن از درخت قابلیت رسیدگی داره. اگه چند تا خرمالوی سفت دارین و گس هستن و نمیشه خورد همراه یک سیب رسیده داخل یه نایلون قرار بدین و بذارین چند روز بمونه. هورمون اتیلن که سیب آزاد میکنه باعث فعال شدن چند تا آنزیم در خرمالو میشه و رنگ و طعم و سفتی میوه رو از بین میبره. رنگ نارنجی خرمالو هم به علت وجود رنگدانه بتاکاراتن هست که ماده پیش ساز ویتامین A در بدن هست و خاصیت آنتی اکسیدانی هم داره. همچنین این میوه دارای ویتامینهای C و گروه B و مواد معدنی ضروری بدن و میزان زیادی فیبر هست. امیدوارم از خوردن این میوه نارنجی رنگ لذت ببرید.

 

[ شنبه ٢٥ آبان ۱۳٩٢ ] [ ٩:۳۱ ‎ق.ظ ] [ گل یخ ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: