من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

بنام خدای بهار آفرین/بهار آفرین را هزار آفرین/به جمشید و آیین پاکش درود/که نوروز از او مانده در یاد بود.پیشاپیش نوروزتان مبارک

من چند سالی هست که دیگه از بشقاب برا سبز کردن سبزه استفاده نمی کنم.چند سال پیش از عروسک هایی که خودم ساخته بودم و میوه درخت کاج استفاده کردم که الان عکس درستی ازشون ندارم که برای شما نشان بدهم ولی خیلی جالب و زیبا شده بودند.انشالله سال آینده   باز از میوه کاج استفاده میکنم.

سعی کنید از ظرف های سفالی برا کاشت سبزه استفاده کنید.ظرف های فلزی برا سبز کردن سبزه مناسب نیستند.

تقریبا از هفده اسفند ماه شروع کردم به کاشتن سبزه و از بذرهای شاهی (تره تیزک)استفاده کردم.چون کوزه تو خونه نداشتم از قلیان که شبیه به کوزه هست جهت این کار استفاده کردم.

برا سبز کردن سبزه اول از همه مطمئن باشید که بذرهایتان قوه نامیه خوبی داشته باشن و تا حد امکان از بذرهای نو استفاده کنید.بذر شاهی که من کاشتم بذرهای کهنه بود که از قصد کاشتم بخاطر همین خیلی دیر سبز شدن.شاهی سه روزه سبز میشود. بخاطر کهنه بودن بدرها مجبور شدم بعضی جاها دوباره بذر کاری کنم.هر بذری دوره ماندگاری خاص خودش رو داره مثلا شاهی تا 5سال میتواند قوه نامیه خودش رو حفظ کنه.

حالا مراحلی رو که انجام دادم بترتیب :

1-ابتدا کوزه مورد نظرتان را پر از آب کنید و به مدت یک شبانه روز بگذارید در یک تشت پر از آب.این کار باعث میشه جداره کوزه کاملا خیس شود.

2-سپس یک جوراب نایلونی نازک روی کوزه بکشید.

3-بذرها را به مدت 24ساعت بگذاریم تا در آب بماند.(البته من بخاطر اینکه زود شروع کردم برا کاشت سزه حدود 5ساعت بیشتر نگذاشتم تا خیس بخوره).با این کار زله ای که در اطراف بذرها بوجود می آید این امکان را به ما میدهد که بذرها به راحتی روی جوراب بچسبند.بذرهای که تا حالا امتحان کردم که روی کوزه میشه سبز کرد شامل شاهی،خاکشیر،ریحان.البته تخم شربتی هم با این روش سز میشه ولی من تا حالا امتحان نکردم.

نکته:در مورد بذر ریحان هم مواظب باشید که زیاد در آب خیس نخوره فقط به اندازهای که بشه رو جوراب چسباند کافی هست.دلیل اون هم اینه که لعابی که بذر ریحان تولید میکند باعث میشه بذرها خوب سبز نشوند.

4-کوزه را پر از آب کنید و گاه گداری هم آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسه.

5-مرحله آخر که آبیاری اون هست از همه مراحل سخت تر و مهم تر هست.این کوزه ما خیلی حساس هست مرتب باید حواسمون بهش باشه.خیلی زود رطوبت از دست میده بخاطر همین من هر 3ساعت یک بار بهش آب میدادم.آب دادن هم باید خیلی آرام انجام بشه و از بالا از یه گوشه آب را سرازیر کنیم به طرف پایین.اگه یه روز بهش آب ندادید جوانه ها خشک میشن.یادتون باشه کوزه رو همیشه پر از آب نگه دارید.راستی این قلیون من با روش نشتی هم آبیاری نمیشه حالا من موندم چکار کنم از فردا تعطیلات میرم شیراز اگه بزارم خونه هم خشک میشه

[ دوشنبه ٢۸ اسفند ۱۳٩۱ ] [ ٦:٠۱ ‎ب.ظ ] [ زینب حیدری پور ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: