من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

نام فارسی: باقلا

نام علمی: visia faba

نام خانواده: Leguminosae

باقلا گیاهی است یکساله ،ایستاده به ارتفاع 80 تا120سانتی متر ، ساقه آن چهار گوش و تو خالی است در این گیاه معمولاً از پایین ساقه اصلی در نزدیکی سطح خاک  ساقه های فرعی بوجود می آیند که با 1 تا 7 شاخه در پایه بوته می باشد برگهای آن متناوب و مرکب که دارای 2 تا 5 برگچه ای می باشد،شکل برگچه ها بیضوی تا کشیده می باشد. گلهای باقلا به رنگ سفید با خالهای سیاه رنگ دیده می شود. میوه باقلا غلافی است بطول 10 تا 20 سانتی متر و دارای 3 تا 8 دانه در هر غلاف و اندازه آنها نسبت به ارقام مختلف متفاوت است. 

 

 




باقلا یک محصول زمستانه است و بجز مناطقی که زمستان سخت و یخبندان دارند در بیشتر شرایط آب و هوایی قابل کشت و برای رشد مطلوب به دمای 18 تا  28 درجه سانتی گراد نیاز دارند. باقلا به کمک باکتری های مفید هم زیست ازت هوا را در خاک تثبیت می کند. PH مناسب کشت آن 7-6 می باشد، باقلا قادر به تحمل ماندآبی نیست. فرم رویش و جوانه زنی باقلا درون زمینی می باشد. روشهای کاشت باقلا به صورت ردیفکاری(مکانیزه) یا سنتی(دستی) کشت می شود. باقلا در تمام خاک ها می تواند رشد کند و محصول بدهد اما در خاک های نسبتاً سنگین و غنی ( رسی شنی )بهترین بازده را دارد. به خاک های شور و قلیایی حساس می باشد. آستانه تحمل شوری برای باقلا 6/1 میلی موس است.

پس از انتخاب زمین و برداشت محصول قبلی عملیات تهیه زمین به شرح زیر انجام می گردد:

1-    ماخار- در صورتی که رطوبت خاک جهت انجام شخم مناسب نباشد زمین ماخار می گردد.

2-    شخم با گاو آهن به عمق 30-25 سانتی متر

3-    زدن دیسک 2 بار

4-    زدن لولر بصورت مورب

5-    کود پاشی

6-    بذر کاری

تاریخ کاشت به منظور سبزی چینی از اواخر شهریور ماه و جهت برداشت محصول خشک، از نیمه اول مهرماه لغایت نیمه اول آبان ماه می باشد.

برداشت باقلا به دو صورت تازه ( سبز ) و خشک انجام می شود و در صورتی که کاشت به موقع انجام گردد، برداشت باقلا از اواسط اسفند ماه شروع و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد. چین های آخر را معمولاً بصورت خشک برداشت می کنند،   برگها و غلافهای باقلای تازه سبز بوده و بذور درون غلاف کاملاً سفت نشده اند ولی در باقلای خشک ، قسمت پایین ( نوک )، غلافها سیاه و دانه های درون غلاف سفت می شوند، در این هنگام بوته ها را با دست یا توسط داس درو جمع آوری نموده تا پس از خشک کردن، توسط تراکتور، کوبیده و دانه ها جدا گردند. در حالت خشک رطوبت دانه حدود 16 درصد می باشد.

در حال حاضر برداشت باقلا، دستی و با استفاده از نیروی کارگر می باشد ولی می توان از دروگر به جای کارگر استفاده نمود.برداشت باقلای خشک در صورتی که بذور همزمان برسند با استفاده از کمباین امکان پذیر است.

( این مطلب توسط سرکار خانم مهندس  سارا پور محمدی ناظر حبوبات شهرستان  بهبهان تهیه شده است)

[ یکشنبه ٢٢ بهمن ۱۳٩۱ ] [ ٩:٥٥ ‎ب.ظ ] [ فرج الله دهداری نژاد ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: