نویسنده اصلی این پست : حاج اکبر فرشید مژه

قبلا میوه جمبو را در این پست معرفی کرده ام و در اینجا گفتم که پدرم چجوری بذر جمبو را کاشته اند. اما امشب پدرم مشغول جابجایی نهال های جمبو از سبد به کیسه های پلاستیکی نشا هست و نهال ها را برای فروش آماده میکنند.دستشون درد نکنه. اینکار کاملا بر اساس دانش خودشان هست و من فقط به ایشان کمک کردم.

در تصویر زیر یکی از سبدها را میبینید که حاجی نصف آن را خالی کرده است.

در ادامه مطلب روش ایشان را در جابجایی نشا جمبو بیان میکنم.

 

 


با بیلچه همراه با خاک تعدادی از نهال ها را خارج کردند و بعد خاک را از ریشه ها جدا کردند.

هم من و هم ایشان میدانیم که انبه نسبت به جابجایی بسیار مقاوم است و این روش انتقال هیچ مشکلی برای نهال ایجاد نمیکند.

 

 

 

در این عکس ریشه ها را بخصوص نشان داده ام که ببیید چجوری از بذر ریشچه و ساقچه خارج شده است. محتویات این بذر ( آندوسپرم یا در واقع لپه های بذر ) بعد از مدتی توسط گیاهچه کاملا مصرف می شوند و فقط پوشش بذر میماند.

 

 

حالا نهالها را میکاریم و روزانه آن را آبیاری میکنیم.

 

 

 

 

 

 

 

[ سه‌شنبه ٢٥ مهر ۱۳٩۱ ] [ ۱۱:٥٠ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]