پیشنهاد میکنم قبل از خواندن این پست ، پستی که در مورد تفاوت گیاهان گوشتی و کاکتوسها در اینجا هست را بخوانید.

از مهمترین تفاوت گیاهان گوشتی با کاکتوس ها آرئول ها ( Areol ) هستند.

 

 

آرئول چیست؟

همگی سطح ساقه کاکتوس ها از برآمدگی های نرم پوشیده شده است به نام آرئول.

آرئول ها در واقع مرکز تولید همه ساقه ها و خارها و گلهای کاکتوس ها هستند.

در آرئول ها مقدار زیادی ماده ایی اسیدی به نام گلوشید است. گلوشیدها بسیار درداور هستند و اگر زیر پوست بروند به سختی خارج می شوند.( اگر شنید باشید وقتی که کسی خار کاکتوس در جایی از بدنش فرو رود میگن زهر داره و حتما با تکه چوبی با ضرب به آن قسمت بزنید تا زهر آن خارج شود ، در واقع منظور خارج کردن همین مواد دردناک گلوشید است.)

نکته : ساکولنت ها ( گیاهان گوشتی ) آرئول ندارند و خارهای آنها اغلب تکی هست و بر روی قسمت برآمده ای به نام آرئول قرار ندارند بلکه بر روی پوست قرار گرفته اند. به گیاه آلوئه ورایی که در خانه دارید دقت کنید ببیند خارها چگونه اند تا بهتر متوجه قرارگیری خارهای ساکولنت ها شوید.

به عکس مقایسه ایی زیر دقت کنید.

این عکس یک کاکتوس هست :

 

 

این عکس گیاه مرجان هسا یک ساکولنت است نه کاکتوس. ( برای دیدن اطلاعات بیشتر در مورد مرجان به اینجا سر بزنید.)

 

 

 

 

[ چهارشنبه ٢۳ فروردین ۱۳٩۱ ] [ ٩:٠٩ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]