من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

   امروز میخام دیگه از شرمندگی آقا مجتبی در بیام و در مورد کاشت سیر توضیح بدم. لبخند

 

سیر با اسم علمی Allium sativum L 

 

    سیر یه گیاه دائمی هست ولی ما اون رو به صورت یک ساله کشت میکنیم.پیاز سیر از تعدادی پیاز کوچک و پهن تشکیل شده. در اصطلاحا بهش میگن سیرچه.  

 

  

 

       کشاورزا قبل اینکه سیر کشت کنن حدود سه تا چهار ماه قبل میان به زمین کود دامی میدن .سیر بذر تولید نمیکنه و از طریق همون سیرچه ها اونو کشت میکنن.مواظب باشین که سیرچه ها رو تا زمانی که کشت نمیکنید از هم جدا نکنید اینجوری کاهش عملکرد دارین.تو زمین سنگین معمولا سیرچه ها رو با فشار کمی تو خاک قرار میدن.    

زمان برداشت سیر موقعی هست که گیاه کاملاخشک شده باشه و اون قسمت هوایی شروع به افتادن بکنه.سیر به فسفر زیادی احتیاج داره و حدود 300تا 400کیلو تو هکتار باید فسفر اضاف کنیم.       

     

       سیر تو خاک حاصلخیز و زهکشی شده رشد میکنه.باید خاکمون قوی باشه چون این گیاه مواد غذایی زیادی از خاک میگیره.خاکمون میتونه از لومی سنگنین تا شنی سبک باشه ولی برا خاک شنی باید ماده آلی اضاف کنیم تا زود آب رو خارج نکنه از خودش. به آفتاب کامل احتیاج داره و خاکمون باید خنثی باشه یعنی نه اسیدی ونه قلیایی باشه.         

   سیر خواص زیادی داره و یکیش اینه که سنک کلیه رو از بین میبره.ماده ای که باعث مزه تند سیر میشه بهش میگن آلیسین.        

     سیر به آب زیادی نیاز داره ولی نباید اونقدر آب داد که بپوسه.تو گیلان سیر رو به صورت دیم کشت میکنن.      

       تو مناطقی که زمستون ملایم دارن سیر رو تو پاییز کشت میکنن و تو اواخر خرداد برداشت میکنن.ولی اگه منطقه سرد باشه اونو تو اواخر زمستان یعنی بهمن می کارن و اوایل مرداد برداشت میکنن.    

 ممنون که خوندید امیدوارم که مفید باشهلبخند  

 

[ پنجشنبه ٢٩ دی ۱۳٩٠ ] [ ٤:۳٢ ‎ب.ظ ] [ زینب حیدری پور ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: