من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

شرایط آب و هوایی برای پرورش کدوتنبل :

هر گیاهی چندین مرحله طی میکنه تا به مرحله بلوغ و رسیدن میوه برسه که برای هر کدام نیاز دمایی متفاوتی داره که برای کدوتنبل به قرار زیر هست :

- دمای جوانه زنی بذر :

دمای اپتیمم (نرمال) برای جوانه زنی بذر 33-34 درجه هست اما در دماهای پایین تا 12 درجه هم بذر میتونه جوانه بزنه.


- دمای مورد نیاز برای رشد گرده ها و گرده افشانی :

دانه های گرده در کدوها در دمای 8-10 درجه میتواند رشد کند و گرده افشانی صورت گیرد.

- دمای موردنیاز برای رشد بوته کدو :

دمای 18-30 درجه برای رشد کدوها مناسب هست.در کل کدوها به دماهای پایین تر حساسند و سریع سرمازده میشوند و خسارت میبند.

من ندیدم جایی در بوشهر کدوتنبل کشت بشه اما یادم میاد در منطقه دشتستان که دانشکده ما بود در نیمه دوم سال سراسر کدومسمایی میکاشتن.

یک نکته در مورد پرورش کدوها بگم که به وزش باد حساس هستند و خسارت میبینند بهتر هست که کشت کدوها همرا با کشت توام ذرت باشد تا ذرت ها نقش بادشکن داشته باشن که در مزارع کدومسمایی بوشهر من چنین چیزی رو دیدم.

یک نکته دیگه هم اینه که اگر به برگهای گسترده و بزرگ کدوها و به ویژه کدوتنبل دقت کنید متوجه میشید سطح تبخیر و تعرق باید بالا باشه پس گیاه نیاز داره حتما در خاکهای مرطوب کشت بشه و نیاز آبی بیشتری هم دارد.

کدوتنبل نیاز به خاک غنی و نیمه سنگین و مرطوب برای رشد دارد.


کاشت :

کدوتنبل رو به صورت کپه ایی میکارند و در کپه دو عدد بذر قرار میدهند.

فصله کشت 1*1.5 متر و گاهی که میخواهند از ادوات کشاورزی برای وجین استفاده کنند فاصله را 3*3 در نظر میگیرند.

اگر کشت بذر به صورت مستقیم در مزرعه باشد حدودا 10-15 کیلوگرم بذر در هر هکتار مصرف می شود اما اگر که نشا از قبل در خزانه آماده شده باشه مصرف بذر به 5 کیلوگرم در هکتار میرسد.

 


اگر یک خزانه داشته باشیم که بتونیم دما رو به خوبی کنترل کنیم یعنی روزها دما 18 درجه و شب ها 14 درجه باشد طی سه هفته نشا آماده انتقال به زمین اصلی خواهد بود.

این چندعکس به ترتیب مراحل اولیه جوانه زنی بذر رو نشون میده اون دوتا برگ اولی برگ لپه ای هستند ه بعدا از بین میرند و گیاه برگهای اصلی خودش رو تولید میکنه :

 

 

 

 

 


برداشت :

کدوها بر اساس نوع بازارپسندی زمان متفاوتی برای برداشت دارند مثلا کدو مسمایی یا همون کدو خورشتی چون به صورت کال و نرسیده مصرف میشود تا حداکثر 50 روز برداشت صورت میگیرد اما کدو تنبل چون تا رسیدن کامل باید بر روی گیاه باشد حدود 150 روز مرحله رشد آن طول می کشد.

کدوها را با دقت و اغلب با دست برداشت میکنند و باید مواظب بوذ که بر روی پوست ضخم ایجاد نشود.

میزان برداشت کدو تنبل حدود 100 تن در هکتار است.

 

 

[ دوشنبه ۱٦ آبان ۱۳٩٠ ] [ ٩:٢۳ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: