من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

دیروز عمه ام برامون خارک قرمز آورد که یهو یادم اومد که فصل رسیدن خارک فرا رسیده و من بخاطر مشغله کاری در اداره و دور افتادن از باغات فراموش کرده بودم این شد که سریع چندتا عکس از خارک گرفتم و تصمیم گرفتم یه پست بهش اختصاص بدم.

 

 

خارک سومین مرحله از رشد میوه درخت نخل محسوب میشه که به این مرحله خلال khalal میگویند.

 

 

تقسیم بندی مراحل رشد میوه نخل به صورت زیر هست :

1- حبابوک : این مرحله بلافاصله بعد از گرده افشانی تا پنج هفته بعد از آن است و رنگ آن سبز تیره است.

2- کیمری : از پنج تا هفده هفته بعد از گرده افشانی را شامل میشود و در این مرحله میوه سریعا افزایش حجم و وزن پیدا میکنه و رنگ سبز تیره دارد.

3- خلال (خارک) : از هجده تا بیست و چهار هفته بعد از گزده افشانی را شامل میشود (حدودا 2 ماه طول می کشد ) که در این مرحله رنگ میوه به رنگ زرد و در برخی ارقام به رنگ قرمز در می آید و در برخی ارقام میوه شیرین و آماده برداشت و مصرف خوراکی برای انسان هست.واقعا خارک برخی ارقام شیرین و خوش طعم هست.

 

 

4- رطب : به خرمای نرم و تازه را رطب گفته میشه و از بیست و پنج تا بیست و هفت هفته بعد از گرده افشانی را شامل میشود ( حدودا 3 هفته طول می کشد ).در این مرحله گوشت میوه تازه و بسیار شیرین هست.

مادر من همیشه روزهایی که غذای ماهی داریم برامون با رطب رنگینک با مغز گردو درست میکنه که الحق خوش طعم و لذیذ هست ، گاهی هم شیطونی میکنه و یک در میون گردو میزاره و میگه خودتونو شانستون ببینم دندونتون به هسته رطب میخوره یا مغز گردو ، منم که خوش شانسم هر چندتا بخورم همش مغز گردو داره نیشخند

رطب رو میشه تا یکسال هم در فریزر نگهداشت بدون اینکه خراب بشه و طعمش عوض بشه،اینجوری میشه راحت تو زمستان هم که رطب نیست از خوردن رنگینگ رطب لذت برد.

5- تمار Tamar یا خرما : مرحله آخر رسیدن میوه هست و در اغلب بازارها سراسر ایران همیشه و در همه فصل دیده میشه چون مدت نگهداری طولانی داره ، میوه در مرحله خرما مقدار خیلی زیادی آب از دست داده و چروکیده است و رنگ آ از قهوه ایی روشن تا قهوه ایی خیلی تیره در ارقام گوناگون متفاوته.

برخی از دوستان و نزدیکان ما فصل خرما که اواخر تابستان هست حلبی بیست کیلویی خرما میخرند و در تمام طول سال همراه با غذا یا قبل غذا و بعضا بعد غذا استفاده میکنند.

اخیرا انواع شکلات و شیرینی و کیک و کلوچه خرمایی هم که وارد بازار شده که خوش طعم هم هست منتها بیشتر نیاز هست که عملیات فراوری و بسته بندی رو تقویت کنند.

ببخشید برای گذاشتن چندتا عکس این همه صحبت کردم ، امیدوارم که مفید بوده باشه.

تک تک میوه ها نخل که اینجا خارک مدنظرم هست روی تارهایی هست که در کنار هم خوشه و یا همون گل آذین ، گل نخل رو تشکیل میدهد:

 

 

یه میوه خارک رو باز کردم ، بذرش رو بکارید چند وقت بعد صاحب یک بوته نخل میشید که البته اینکه چقدر شانس داشته باشید که گیاهاتون نر یا ماده یاشه دیگه به شانس خودتون برمیگرده ، آخه درخت نخل جز گیاهان دو پایه هست یعنی یک درخت فقط میتونه گل نر و یک درخت هم فقط میتونه گل ماده تولید کنه و برای گرده افشانی نیاز هست انسان بره از درخت نر گرده هاشو برداره و بیاره روی گلهای درخت ماده بریزه تا میوه تشکیل بشه و رشد کنه :

 

[ یکشنبه ۳٠ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٢:٥٩ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: