گرده افشانی و تشکیل میوه انبه ... مانجو ... mangifera indica ... Anacardiaceae

گرده افشانی ... pollination

 

 

همونطور که گفتم انبه خودگرده افشان  self-pollination  است یعنی گلهاش توانایی دارن خودشونو بارور کنن ولی حشراتی مانند زنبور عسل و زنجرک ها و مگس ها هم در گرده افشانی بهتر انبه نقش دارن.

اما همین گرده افشانی که از نظر خیلیا ممکنه چیز قابل لمسی نباشه شرایط ویژه ایی داره برای خودش ، که الان یکمی در موردش با هم حرف میزنیم:

در مورد انبه حدود 60% گلها قبل از ساعت شش صبح و مابقی در طول روز باز میشن.

پاره شدن بساک ها که حاوی دانه گرده هستن و آزاد شدن دانه های گرده یک ساعت پس از شکوفایی گل اتفاق می افته که به طور میانگین ازاد سازی گرده از نه صبح تا نزذیک ظهر رخ می دهد.

90% دانه های گرده آزاد شده بارور هستن.

کلاله که در واقع بخشی از مادگی هست و بخش پذیرنده دانه گرده محسوب میشه ، از یک روز قبل از شکوفایی گل تا دو روز بعد از باز شدن گل ، توانایی پذیرش دانه گرده را دارد.البته باید بگم که حداکثر پذیرایی درست همون روزی هست که گل باز میشه.



میوه ... fruit

چیزی که مشخصه اینه که بعد از گرده تفشانی تشکیل میوه داریم.

 

 

حدودا دو هفته بعد از گرده افشانی موفق اجزای میوه قابل تشکیل هستن ، درواقع میوه یه رشد سریع داره تو این 14 روز.

اما بعدش حدودا 9 تا 14 هفته میوه انبه یک رشد بسیار کندی رو طی میکنه که علتش اینه که میوه داره بخش هسته رو سخت میکنه و نشاسته و قند در بافت گوشتیش ذخیره میکنه.


اما به طور کلی از زمان تشکیل میوه تا رسیدن میوه بسته به رقم حدودا 10 تا 28 هفته متغییر است.

یک نکته در مورد برداشت میوه انبه اینه که باید بزاری میوه به طور کامل بر روی درخت برسه و بعد برداشت انجام بگیره . اینکه در حال سبز برداشت بشه تا بعد برسه امکان پذیر نیست.



موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: انبه mangifera indica , تیره anacardiaceae , گرده افشانی pollination
[ سه‌شنبه ٢٤ اسفند ۱۳۸٩ ] [ ۱٠:۳٢ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]