من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

سلام. حتما از غیبت های طولانی من کلافه شدید و من بابت این موضوع عذرخواهی میکنم. بلاخره واحدهای های درسی ارشد تمام شدن و انشالله پیگیر کار پایان نامه خواهم شد. امیدوارم حال و هوای دلهاتون و گلاتون خوب باشه و قبراق و سرحال باشید.

داشتم این پیازچه ها را خرد میکردم که فریز کنم که با خودم گفتم میتونه پست خوبی باشه برای سلام و عرض ادب به شما عزیزان.

 

 

اسم فارسی : پیازچه برگی

اسم انگلیسی : chives

اسم علمی : Allium schoenoprasum

اسم خانواده : Amaryllidaceae

این گیاه خوش عطر بومی مناطق سرد اروپا و آسیاست و سرما و برف و یخبندان را به خوبی تحمل می کند. در ایران و حتما بسیاری از کشورهای دیگه در طبخ غذاهای زیادی کاربرد دارد مثلا ما بوشهری ها در غذhهایی که با ماهی و میگو هست این پیارچه ها چه در خود غذا و چه  تازه در کنار سبزی خورذن پای ثابت سفره هایمان هست البته در سوپ و سالاد و ... هم کاربرد دارد . در برخی فست فودها نان سیر که من بسیار بهش علاقه دارم به فروش میرسه.پاییز و زمستان فصل این پیازچه ها هست و من برای تابستان فریز میکنم.

 

 

تکثیر این گیاه از طریق کاشت بذر ذر بهار برای مناطق سردسیر و پاییز برای مناطق گرمسیر می باشد. البته از طریق تقسیم بوته نیز تکثیر می شود . برای تقسیم بوته مقدار زیادی بذر با هم می کارند و بعد که به باریکی یک مداد شد جداگانه در دسته های 3-4 تای میکارند تا کمی بزرگتر شود و بعدا به بازار عرضه می شود.

 


اون چیزی که من در بازار دیدم گل پیازچه را از خاک بیرون می کشند ولی بررسی که در نت داشتم در کشورهای دیگه بوته را در زمین نگه می دارند و فقط برگهای آن را میچینند و به گیاه اجازه می دهند که مجددا برگ تولید کند.

 

 

با توجه به گلهای بسیار زیبای این گیاه در طراحی فضای سبز نیز کاربرد دارد و حتی در گلدان نیز کشت می شود. گلها در سال دوم بعد از کشت به گل می روند یعنی باید یک دوره سرما را بگذرانند تا گلهای زیبای خود را نمایش دهند.

اگر بخواهیم خیلی زود به گل برسیم می شود طری اقداماتی سرمای مورد نیاز نشاها را تامین کنیم تا به محض کاشت در زمین به کل بنشینند.

 

 

البته در ایران در برخی فصل ها بجای این پیازچه ها ، نشاهای ریز پیاز معمولی به بازار عرضه می شود که البته خوردن آن ها نیز خالی از لطف نیست اما به خوشمزگی خود پیازچه نیست.

مطالعه سایت نارگیل را نیز پیشنهاد می دهم. لینک

منبع : پرورش سبزی - تالیف دکتر محمدحسین دانشور

[ جمعه ۳ بهمن ۱۳٩۳ ] [ ۱٠:۳٦ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: