از خشکبارهای مورد علاقه من همین انچوچک یا انچیچک هست که شامل دانه های کوچکی شبیه دانه های گلابی و به هست که به صورت بو داده و نمک خورده در مغازه های خشکبارفروشی وجود دارد. من تا حالا میوه آن را ندیده بودم و فقط در کتاب گیاهشناسی دیده بودم که گیاهی به این اسم هست. اغلب اطرافیانم فکر میکردند که همان دانه های به هست و کسی به حرف من توجهی نمیکرد تا اینکه همکارم که اهل یاسوج هست برای مقداری از این میوه را آورد. ( فعلا عکسی از دانه ها ندارم ولی امشب میرم میخرم و سر فرصت اضافه خواهم کرد )

انچوچک در مناطق کوهستانی به صورت وحشی رشد میکنند و از جمله گیاهان دارویی به شمار می رود که کمی سرچ می توانید به خواصی آن برسید.

انچوچک (گلابی وحشی) با نام علمی Pyrus glabra Boiss گیاهی چند ساله از تیره گل سرخRosaceae میباشد. این گیاه بومی ایران بوده و بذرهای آن به علت وجود روغن و مواد اسانسی دارای خصوصیات دارویی و تغذیهای فراوانی میباشد. منبع

این درختچه خزان کننده است و بسیار مقاوم به خاک های سنگلاخی و کم آبی است. منبع

در فرهنگنامه دهخدا انچوچک به معنی کوچک است که در برخی فرهنگها برای توهین به افراد نیز استفاده می شود.

میوه ها طعم خاصی نداشت ولی بدم بود. درون گوشت میوه ها کمی سنگی مانند شده بود. بنظر من اصلش همون بذرشه.

 

 

اینم مجموعه بذرها و بذر تکی که از میوه جدا کردم.


 

[ جمعه ۱٤ شهریور ۱۳٩۳ ] [ ٦:۱۸ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]