من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

چند روز هست که پست کود را به عنوان آخرین پست قرار دادم تا هر سوالی در مورد تغذیه گیاهان خانگی و مزارع دارید بپرسید و من و خانم حیدری پور در حد توان پاسخگو خواهیم بود.

اما برای تنوع دیدن این پست هم خالی از لطف نیست.


 

 

 

 

 

بقیه عکسا در ادامه ببینید.


ادامه مطلب
[ شنبه ٢۸ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:۳٠ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

چند وقتی هست دوستان سوالاتی در مورد کودها و میزان و نوع عناصر معدنی که دارند سوالاتی دارند.

در این پست من برای شما یک سری عکس میزارم هم سایت کوچیک و هم سایز اصلی ، چند روزی به این بروشورها که مربوط به شرکت مهرشیمی هست دقت کنید و سوالاتی که دارید رو بپرسید.

 

این دو عکس پشت و رو هست که جداگانه میزارم.

سایز اصلی 1 ، 2

 

 

 

توضیحاتی در مورد بروشور کود :

در خاکهای آهکی که pH خاک بالای 7 هست کابرد کود آهن ضرورت پیدا میکنه و چون در مناطق جنوبی و مرکز ایران خاکها بیشتر شور هستند از زبان مردم و کشاورزا زیاد میشنویم که همیشه دنبال کود آهن هستن و همیشه میخان فقط کود آهن به گیاهشون بدن که البته لازمه اما نه همه وقت و همیشه.

در بین گیاهان ، درختان دانه دار مثل گلابی بسیار به آهک خاک حساس هستن و نباید آهک خاک بیشتر از 10% باشد.

از بین درختان هسته دار بادام و زردآلو و آلبالو از مقاومترین درختان به آهک خاک اند ولی در عوض هلو و شلیل بسیار به به میزان بالای آهک خاک حساس هستند.

خوب بریم سر ادامه بحث در مورد نکات مهم در بروشور :

اگر دقت کنید نوشته  Fe-EDDHA 6% ، خوب Fe که علامت اختصاری آهن هست اما بحث اصلی الان من در مورد EDDHA هست :

نمیدونم تا حالا شنیدن که میگن از کلات آهن استفاده کنید چون برای گیاه بهتر هست یا نه ؟؟ اما کلات یک نوع عامل شیمیایی هست که نقش محافظت کننده برای عنصر آهن دارد ، یعنی عامل شیمیایی کلات یون آهن را در بر میگیرد تا آهن در خاک به راحتی از دسترس گیاه خارج نشه ، چون آهن ذاتا یک عنصر کم تحرک و تنبل در خاک هست و از طرفی هم به سرعت با عناصر دیگه ترکیب میشه و وقتی هم که ترکیب شد دیگه اون آهن بدرد گیاه نمیخوره چون گیاه آهن را به صورت Fe3+ جذب میکند پس کلات یون آهن را محافظت میکنه تا مدت بیشتری در خاک بدون غیرفعال شدن بمونه و به مرور در اختیار گیاه قرار بگیره.

سه عامل شیمیایی اختصاصی برا کلات کردن آهن معرفی شده که از این به بعد شما اینا رو روی بسته های کود دیدید متوجه میشید که کلات آهن داره :

1- EDDHA

2- EDDCHA

3- EDDHMA

پس الان کود ما دارای 6 درصد آهن کلات شده است که هرچی این درصد بیشتر باشد به بهتر شدن کیفیت کود کمک میکند.

 

خوب باز اگر بیشتر دقت کنید رو بورشور نوشته ORTO-ORTO 3/6% (اورتو-اورتو) :

اورتو-اورتو نحوه آرایش عامل شیمیایی کلات کننده نسبت به یون آهن و تعداد اتصلات شیمیایی این دوتا به هم هست. در حالت اورتو-اورتو ، یون آهن یا شش اتصال به عامل کلات متصل هست و این بهترین و کاملترین حالت هست که باعث میشه آهن کاملا محلول باشه و رسوب نکنه و به مدت بیشتری در خاک به حالت محلول باقی بمونه اینجوری گیاه فرصت بیشتری داره تا سر فرصت آهن رو به راحتی جذب کنه.

الان این کود ما از مجموع 6% آهنش ، 3/6% آن به صورت اورتو-اورتو هست که هرچه این درصد بالاتر باشد کیفیت کود آهن و اثربخشی آن روی گیاه بالاتر خواهد بود.

بهتره همیشه بعد اینکه مطمئن شدین آهن کلاته هست به اورتو-اورتو توجه کنید و کوردی که درصد اورتوی بالاتری دارد رو مصرف کنید.

نکته : هیچوقت کودآهن کلاه را با ترکیبات مس که در اغلب قارچکش ها وجود دارد یا کودهای حاوی مس ترکیب نکنید چون باعث غیرفعال شدن و از بین رفتن آهن میگردد.

نکته : کود آهن را باید در فصولی هوا بهاری و گیاه در حال بیدار شدن و جوانه زدن هست استفاده کرد پس در مناطق جنوبی مثل بوشهر و بندرعباس و خوزستان الان فصل خوبی برای تغذیه کودی آهن برای گیاه هست اما مناطق مرکز و شمال ایران در فصل بهار اینکار رو انجام میدن ، به میزان مصرف کود روی گیاه حتما دقت کنید.

- دوستان میتونید از اینجا یک متن بسیار ساده با فرمت pdf در مورد کلات آهن و فرمولاسیون ارتو-ارتو بخونید.

اگر تا اینجا سوال دارید چند روزی فرصت دارید بپرسید در خدمتم.

......................................................................................

اینم چند مدل کود کاملNPK

سایز اصلی

 

 

سایز اصلی

 

 

 

سایز اصلی

 

منتظر سوالاتتون و برداشت هایی که کردین هستم.

 

 

 

 

EDDHA

[ سه‌شنبه ۱٧ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۸:٢٥ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

کدو تنبل ها دارای رنگ و اشکال متفاوتی هست ، ببینید :

 

 

 

 

 

 

 

 

[ دوشنبه ۱٦ آبان ۱۳٩٠ ] [ ٩:٤٥ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

شرایط آب و هوایی برای پرورش کدوتنبل :

هر گیاهی چندین مرحله طی میکنه تا به مرحله بلوغ و رسیدن میوه برسه که برای هر کدام نیاز دمایی متفاوتی داره که برای کدوتنبل به قرار زیر هست :

- دمای جوانه زنی بذر :

دمای اپتیمم (نرمال) برای جوانه زنی بذر 33-34 درجه هست اما در دماهای پایین تا 12 درجه هم بذر میتونه جوانه بزنه.


- دمای مورد نیاز برای رشد گرده ها و گرده افشانی :

دانه های گرده در کدوها در دمای 8-10 درجه میتواند رشد کند و گرده افشانی صورت گیرد.

- دمای موردنیاز برای رشد بوته کدو :

دمای 18-30 درجه برای رشد کدوها مناسب هست.در کل کدوها به دماهای پایین تر حساسند و سریع سرمازده میشوند و خسارت میبند.

من ندیدم جایی در بوشهر کدوتنبل کشت بشه اما یادم میاد در منطقه دشتستان که دانشکده ما بود در نیمه دوم سال سراسر کدومسمایی میکاشتن.

یک نکته در مورد پرورش کدوها بگم که به وزش باد حساس هستند و خسارت میبینند بهتر هست که کشت کدوها همرا با کشت توام ذرت باشد تا ذرت ها نقش بادشکن داشته باشن که در مزارع کدومسمایی بوشهر من چنین چیزی رو دیدم.

یک نکته دیگه هم اینه که اگر به برگهای گسترده و بزرگ کدوها و به ویژه کدوتنبل دقت کنید متوجه میشید سطح تبخیر و تعرق باید بالا باشه پس گیاه نیاز داره حتما در خاکهای مرطوب کشت بشه و نیاز آبی بیشتری هم دارد.

کدوتنبل نیاز به خاک غنی و نیمه سنگین و مرطوب برای رشد دارد.


کاشت :

کدوتنبل رو به صورت کپه ایی میکارند و در کپه دو عدد بذر قرار میدهند.

فصله کشت 1*1.5 متر و گاهی که میخواهند از ادوات کشاورزی برای وجین استفاده کنند فاصله را 3*3 در نظر میگیرند.

اگر کشت بذر به صورت مستقیم در مزرعه باشد حدودا 10-15 کیلوگرم بذر در هر هکتار مصرف می شود اما اگر که نشا از قبل در خزانه آماده شده باشه مصرف بذر به 5 کیلوگرم در هکتار میرسد.

 


اگر یک خزانه داشته باشیم که بتونیم دما رو به خوبی کنترل کنیم یعنی روزها دما 18 درجه و شب ها 14 درجه باشد طی سه هفته نشا آماده انتقال به زمین اصلی خواهد بود.

این چندعکس به ترتیب مراحل اولیه جوانه زنی بذر رو نشون میده اون دوتا برگ اولی برگ لپه ای هستند ه بعدا از بین میرند و گیاه برگهای اصلی خودش رو تولید میکنه :

 

 

 

 

 


برداشت :

کدوها بر اساس نوع بازارپسندی زمان متفاوتی برای برداشت دارند مثلا کدو مسمایی یا همون کدو خورشتی چون به صورت کال و نرسیده مصرف میشود تا حداکثر 50 روز برداشت صورت میگیرد اما کدو تنبل چون تا رسیدن کامل باید بر روی گیاه باشد حدود 150 روز مرحله رشد آن طول می کشد.

کدوها را با دقت و اغلب با دست برداشت میکنند و باید مواظب بوذ که بر روی پوست ضخم ایجاد نشود.

میزان برداشت کدو تنبل حدود 100 تن در هکتار است.

 

 

[ دوشنبه ۱٦ آبان ۱۳٩٠ ] [ ٩:٢۳ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

در پستی که در مورد روز هالووین نوشتم قول دادم که پستی در زمینه گیاه شناسی و کشت و کار کدو تنبل منظور کنم ، البته با اجازه خانم حیدری پور .

 

 

اسم فارسی : کدو تنبل

اسم علمی : Cucurbita maxima

نام خانواده : Cucurbitaceae

 

کدو تنبل از بزرگترین میوه های دنیا هست و وزن هر میوه به بیش از 100 کیلوگرم هم میرسه ، در یک سایت خوندم که در کالیفرنیا کدو 773 کیلوگرمی نیز پرورش داده اند.

 


همیشه دانستن مشخصات گیاه شناسی دقیق یک گیاه میتونه کمک زیادی به ما بکنه تا بتونیم بوته ایی از اون گیاه رو بخوبی پرورش بدیم،برای همینم من همیشه اول تاکید به گیاهشناسی دارم و بعد کشت و کار چون به هر حال تا ندونیم فیزیولوژی یک گیاه چیه از کجا بدونیم چی لازم داره.

 

 

ریشه های کدو تنبل مثل بقیه اعضای این خانواده سطحی و ضخیم هست ، سطحی بودن ریشه یک گیاه یعنی ریشه به اعماق خاک نمیره و در زیر سطح رویی خاک توسعه پیدا میکنه ، وقتی گیاهی ریشه سطحی دارد یعنی پایگاه قرارگیری گیاه در خاک ضعیف هست و ممکنه با وزش باد شدید یا رواناب گیاه از ریشه کنده بشه و از طرفی گیاهی با ریشه های سطحی به آبیاری بیشتری نیاز داره چون سطح خاک خیلی سریعتر از عمق در اثر تبخیر و نیروی جاذبه که اب رو به سمت سطوح پایین خاک میکشونه خشک میشه پس گیاه به آب بیشتری نیاز داره.

 

 

 

کدوتنبل مثل بقیه سایر اعضای خانواده کدوییان (خیار،هندوانه،خربزه)  رونده هست یعنی روی زمین گسترده میشه و ساقه و تنه چوبی نداره،اغلب تو مزارع کدوییان من دیدم بوته را روی پشته ها قرار میدن حالت خزنده پیدا میکنه اما خوب میشه با کمک داربست آن را با قیم به صورت عمودی پرورش داد ، یادم میاد تو دانشکده یکی از دانشجویا کدو تنبل رو در گلخانه به روش عمودی کاشت و وقتی میوه خیلی بزرگ شده که بوته توانایی نگه داشتن اونو به صورت آویز نداشت با کمک یک تور که از سقف آویزان کرده بودن میوه را درون آن گذاشتن تا از گیاه جدا نشه و تا مرحله آخر به رشدش ادامه بده که خیلی هم بزرگ شد امایادم نمیاد چند کیلو شد.

 

 

رنگ گل زرد روشن هست و به صورت تکی بر روی گیاه قرار دارند و البته گل نر از گل ماده جداست و فقط بر اساس تفاوت ظاهری کمی که دارند قابل تشخیص هست.

گل ماده در قسمت پایین خود کمی متورم هست که همان تخمدان گیاه و میوه آینده هست.در عکس زیر گل ماده ببینید :

 

 

در ضمن کدوییان خودگشن هستند یعنی گرده های گل نر یک بوته میتونه گلهای ماده همون بوته را بارور کنه.

مقایسه دو گل نر و ماده در کنار هم ، گل ماده سمت راست تصویر و گل نر سمت چپ تصویر :

 

[ دوشنبه ۱٦ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۸:٥٢ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

این روز ها اعمال مسافران آفتاب بپایان رسیده و حاجیان همچون کبوتران سبکبال و با قلبی پاک و با پرونده ای سفید در بغل به میان خانواده های خود برمیگردند و انشاءاله حاج آقا فرشید هم با سلامتی و شادابی همین روز ها خانه و کاشانه خودرا پرنور و مملو از معنویت خواهد کرد .

از قدیم گفته اند وصف العیش نصف العیش ، امیدوارم خداوند این مسافرت را به همه شما و مجددا به ما قسمت کند ! به همین بهانه ، علی الحساب این عکس ها را که چند سال پیش در یکی از مسافرت های خانه خدا گرفته ام ببینید خالی از لطف نیست ،

 

این عکس را از پشت بام هتل شرایتن گرفته ام و نمای کلی مسجدالحرام و سالن های صفا و مروه در آن دیده می شوند .

قابل ذکر است که در توسعه اخیر هتل شرایتن تخریب شده و گرفتن عکس از این زاویه غیر ممکن شده است .

عکس زیر از نظر محتوا یکی از جالبترین عکس های من است ، این عکس را قبل از اذان صبح و حدود ساعت 4 از بالای کوه نور و از غار حرا گرفته ام و مسجدالحرام چون در ارتفاع پایینی از شهر مکه قرار دارد از هیچ جای شهر دیده نمی شود مگر از بالای این کوه ، و اینجا همان نقطه ایست که حضرت پیامبر (ص) در موقع راز و نیاز با معبود یکتا ، از آنجا به مکه و بیت الله الحرام نگاه میکردند ،

 

عکس زیر محل تولد حضرت پیامبر (ص) را نشان می دهد که در حال حاضر به کتابخانه تبدیل شده است .

بقیه عکس ها را در ادامه مطلب ببینید .

 


ادامه مطلب
[ دوشنبه ۱٦ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:۳٤ ‎ب.ظ ] [ حسین جاودانی ]

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

هرکجا هست خدایا به سلامت دارش

با آرزوی سلامتی تمامی زایران بیت الله الحرام بالاخص پدر والامقام خانم مهندس فرشید ، تا فرصتی باشد که خانم فرشید بکارهای خودشان برسند فعلا این تصاویر زیبا را از درختان آفریقای جنوبی ببینید ، البته کسی نمی داند که هنرمندانی که این آثار ارزشمند را آفریده اند چه کسانی هستند .

هرچه باشد ارزش دیدن دارند و بنظر من واقعا تحسین برانگیزند :

 

 

 

بقیه تصاویر را در ادامه مطلب ببینید ،

 


ادامه مطلب
[ یکشنبه ۱٥ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:۳۸ ‎ب.ظ ] [ حسین جاودانی ]

 

ساعت شش صبح چشمام رو باز کردم ، نگاه کردم ، دلم گرفت ، شنبه است ... چشمام غبار گرفت و دلم غمگین شد من همه دنیا رو خاکستری دیدم ...

نمیدونم چه مدت هست که خدا اینهمه از من فاصله گرفته اما میدونم که مدتهاست به این فاصله ذره ذره اضافه شده ، دستم رو دراز کردم اما نتونستم خدا رو لمس کنم آخه من همیشه خدا رو با همه وجودم لمس میکردم...

آرامش قلبم ازم دور شده هر تلنگری و هر صدایی باعث دلشوره و غوغا تو دلم میشه چون دلم خالی از خدا شده ، خدایا برگرد دل من فقط با وجود تو آروم میگیره ، خدایا من بی تو یعنی هیچ...

لباسمو پوشیدم و صبحانه رو کنار مادر مهربانم خوردم ، آش بوشهری با نون سنگگک اما من خدا رو میخاستم.

از خونه زدم بیرون برعکس همیشه آسمون ابری و خاکستری بود و نسیم دل سرد کننده ایی میوزید و من دلم بیشتر خدا رو خواست.

چهره  آدمها عبوس و خواب آلود حتی کسی حال لبخند زدن یواشکی هم نداشت ، حتی برعکس همیشه صدای گنجشک ها رو هم نشنیدم و  دلم خدا رو باز بیشتر خواست.

مسافت طولانی مسیر کار رو پیاده طی کردم تا کمی با خودم فکر کنم تنها باشم تا کمی به خدا نزدیک بشم اما نشدم و رسیدم به محل کارم و دلم باز هم بیشتر خدا رو خواست.

الان پشت میز کارم نشستم چشمام خسته و بی انرژی حتی نور کامپیوتر هم اذیتت کننده است برام ، تو دلم بلوایی بپاست چون همیشه هر جا خالی باشه همینجوری میشه والان دلم من شده خالی از حضور خدا.

همیشه جاهای خالی میتونه پر بشه از هر چیزی اما جای خالی دل من فقط خدا رو میخاد بیشتر از همیشه و همه وقت.

این حال و هوای دل منه امروز ، شنبه 14 ام آبان سال 90 ، نمیدونم تا حالا برای شما هم همچین چیزی پیش اومده یا نه اما میدونم اصلا چیز خوبی نیست.

این روزا بدجور درگیر آماده کردن خونه و وسایل پذیرایی برای برگزاری جشن عید قربان بابام هستیم ، من و مامانم فقط و خیلی دست تنهاییم برای همینم اصلا نمیرسم پست بزارم و خصوصا که میخام چند پست علمی و کاربردی بزارم که خیلی وقت گیر هم هست برای همینم از همه شما خواننده های عزیزم من یک جوانه ام خواهش میکنم کمی دیگه صبر کنید تا این روزها تموم بشه و من باز مجدد در خدمتتون هستم.

[ شنبه ۱٤ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۸:۱٢ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

این عکس را هم از عشایر دشت مغان داشته باشید .

حدود دو ماه پیش در یک تور عکاسی که بنا بدعوت سازمان امور عشایر دشت مغان آذربایجان شرقی بهمراه 26 نفر از هنرمندان تبریز به دامنه های کوه سبلان داشتیم تصاویری از نحوه زندگی عشایر دشت مغان گرفتیم که واقعا در آن منطقه زیبا و هوای بسیار عالی جای شما خالی بود .

برای اینکه جای مطالب مفید خانم فرشید را زیاد نگیرم شمارا به دیدن یکی از عکس ها دعوت میکنم .

[ سه‌شنبه ۱٠ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۱:۱٧ ‎ب.ظ ] [ حسین جاودانی ]

نمیدونم تا حالا گفتم کجا کار میکنم یا نه؟

من کارمند اداره امورعشایر بوشهر هستم ، البته فعلا تو بخشی هستم که با عشایر عزیز چندان برخورد ندارم و نتونستم زندگیشونو از نزدیک لمس کنم اما قصد دارم از مدیر اداره بخام که به من اجازه بده و گاهی برای عکاسی به مناطق عشایری برم و قصد دارم گاهی پستی در رابطه با عشایر اینجا بزارم امیدوارم که خوشتون بیاد.

از اول این هفته مدیریت سایت امورعشایر به من محول شد وقصد دارم روزی یکساعت از هشت ساعت کاری به بروز کردن و رسیدگی به این سایت بپردازم امیدوارم شما دوستان با ایده های خوبتون منو در این کار همراهی کنید.

عشایر بوشهر همه از ایل قشقایی و ترک زبان هستند و از 15 آبان اجازه ورود به مراتع استان بوشهر و چرای دام هاشونو دارند.

 

 

سازمان امورعشایر ایران

مدیریت امورعشایر بوشهر

اداره امورعشایر دشتی

اداره امورعشایر دشستان

[ سه‌شنبه ۱٠ آبان ۱۳٩٠ ] [ ٩:٠٩ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

امروز صبح که گوگل رو باز کردم دیدم لگوی امروزش به مناسبت جشن هالووین کدو تنبل هست ، البته الان که میخاستم سیوش کنم دیدم برش داشتن اما تصمیم گرفتم یک پست کوتاه در این زمینه بزارم.

حدود دو هزار سال پیش قومی به نام سلتی که در ایرلند و شمال فرانسه زندگی میکردند روز 31 اکتبر را روز یادآوری گذشتگان به عنوان روز مقدسی قرار دادند که در این روز خوردنیهاشونو با هم تقسیم میکردند و به عبادت و سپاسگذاری از خداوند می پرداختند.

اما کم کم این رسم بین همه اروپاییان رواج پیدا کرد و به آمریکا و سایر کشورها رسید البته طی گذشت سالها مراسم این روز مقدس با عقاید گوناگون ترکیب شده و به شکل امروزی در امده.

کدو تنبل رو تو خالی میکند و توش شمع روش میکنند و شکل خشمگینی ازش درست میکنن تا ارواح خبیث رو بترسونن :

 

 

اینم شمایلی که با کدو تنبل به شیوه خلاقانه در اوردند :

 

 

 

 

 

 

منبع : ویکی پدیا

پست بعدی از من مطلب کوتاهی از کدوتنبل است.

[ دوشنبه ٩ آبان ۱۳٩٠ ] [ ٩:٠۱ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

نمیدونم از اول مهر تا الان که دهه اول آبان رو داریم پشت سر میزاریم چم شده ، تو این مدت کوتاه سه بار شدید سرماخوردم و دوباری که برای عصب کشی دندونام رفتم دندانپزشک حداقل 24 ساعت حالم خیلی بد بوده و درد شدید داشتم همه این مسایل باعث شده مدتی نه دست به عکاسی بزنم و نه حوصله برای بروز کردن وبلاگ داشته باشم و شرمنده دوستان شدم ، امیدوار به بزرگواری خودتون منو ببخشید.

البته یکی دیگه از مشغله هام سفر پدرم به خانه خدا هست که یه هفته ایی درگیر مهمان و مراسم خداحافظی حاجی بودیم ، ایشالله این سفر تا زنده و جوانیم نصیب هممون بشه که عجب سفر شیرینی هست ، بابام هر وقت زنگ میزنه اینقدر خوشحاله و روحیه شادابی داره و تعریف میکنه که اشک هممون رو در میاره من دلم میخاد همون لحظف بال در بیارم و خودمو برسونم به سرزمین امن خدا ... خوش به سعادت هرکسی که الان اونجاست.

قسمت اصلی این پست از اینجا شروع میشه :

چند روز پیش از فنی و حرفه ایی بهم خبر دادن که قراره مسابقه ملی مهارت در اواسط آذر ماه برگزار بشه و قرار هست از بوشهر یک تیم دونفره برای رشته طراحی فضای سبز بفرستن که از بین دانش آموزان هنرستان انتخاب شدن ، دوتا خانم که یکیش دیپلم عمران داره و دیگری دانشجو رشته عمران هست و از من خواستن که تو این فرصت باقیمانده راهنماییشون کنم ، منم که از خدا خواسته و با کمال میل قبول کردم.

از دیروز ازشون خواستم چند جایی ببرمشون و یه سری نکات رو بهشون توضیح بدم و اینکه ببینم گیاهان رو در چه حد میشناسن ،اول که یه نفرش اومد و نفر دوم اصلا معلوم نیست بخاد بیاد یا نه ، دوم اینکه همون یه نفر هم برای نمونه یه دونه گیاه رو نمیشناخت در واقع کلا با دنیای گیاهان بیگانه بیگانه بود ، منم که کلی تو ذوقم خورد و اون همه هیجان و انگیزه ام به یاس تبدیل شد چون اصلا توانایی رو توشون نمیبینم بتونن یه دونه گیاه تو گلدون بکارن چه برسه طراحی فضای سبز کنن... موندم چیکارم کنم با این کپسولهای استعدادی که از کل استان انتخاب شدن :(

بنظر شخص خودم بهتر هست اول تو کل شهر از طریق اعلامیه و رادیو و شبکه های استانی این موضوع رو شش ماه قبل اعلام کنن تا علاقه مندان خودشون برن اعلام آمادگی کنن نه اینکه بخان صد در صد از بین دوتا دبیرستان حتما دونفر انتخاب بشن که فرق گل کاغذی و گل خرزهره رو از هم ندونن :(

خدایااااااااااااااااااااااا چقدر فرصتهای پیشرفت بخاطر عدم اطلاع رسانی و انتخاب های غلط از دست رفته ، واقعا دلم میگیره :(

من خودم به شخصه حاضر دو نفر رو به من بدن سال دیگه دوتا طراح حرفه ایی فضای سبز تحویلشون بدم :(

 

[ دوشنبه ٩ آبان ۱۳٩٠ ] [ ٤:۱٢ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

(بچه ها ، ضمن آرزوی سلامت و قبولی حج تمامی زائران بیت اله الحرام از جمله حاج آقا فرشید ابوی محترم خانم مهندس فرشید ، علی الحساب به این مطلب توجه کنید تا خود خانم مهندس فرصت کنند و پس از رسیدگی به آمار سوقاتی های مکه ! !  برگردند پیش دوستان !)

   آیا تا بحال زنبور عسل شمارا نیش زده ؟

البته که خیلی درد دارد ولی میگویند برای سلامت انسان مفید است ! حالا گردن آنهایی که میگویند !

بگذریم ، این آقا را ببینید چه راحت با این حیوانات کوچک و زیبا دوست شده !

واقعا خیلی عجیب است ! فکر میکنید جناب ایشان یک " آخ " هم فرموده اند !

 

شما را نمی دانم ولی من که اصلا دلم نمی خواهد جای این آقا باشم !

ببینید چه حالی هم میکند !

 

 

      بچه ها اینقدر نرین نزدیکتر ، زنبور ها میزننتون ها ! از من گفتن بود ، بابا اقلا به این دوربیناتون رحم کنید حیفن بخدا ! . . . آهای آقا اون دوربینتو از بالا سر جناب زنبوری ! بکش کنار ! اگه خدای نکرده از پایه جدا شد و افتاد رو کله مبارکشون اونوقت میخوای چیکار کنی هان ؟ تو که جرات نمی کنی بری و دوربینتو ورداری ! حالا ببین کی بهت گفتم !

فقط همین !

[ یکشنبه ۸ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:۳٢ ‎ب.ظ ] [ حسین جاودانی ]

 

حتما تا حالا زیاد این گیاه رو دید که اغلب به اسم لش شناخته شده است.

من قبلا در مورد این گیاه اینجا پست گذاشتم که میتونید سر بزنید و مطالعه کنید چوم قلمه زدن و روش تکثیرش رو پله پله با عکس توضیح دادم. (+)

 

 

امروز از اداره مرخصی گرفتم و خونه موندم و سری به کتاب گیاهان آپارتمانی،تالیف حسن بنی هاشم زدم و دیدم در مورد این گیاه صحبت کرده که خلاصه ایی از اون رو به محضر شما خواننده های عزیز من یک جوانه ام تقدیم میکنم :

از اسامی دیگه این گیاه قلب ارغوان هست و علت این نامگذاری بخاطر برگهای ارغوانی رنگش هست.

روی برگهای این گیاه پرزهای خیلی ظریفی هست که با چشم هم براحتی دیده میشه.

این گیاه کاملا علفی و دارای ساقه ای حساس و شکننده هست و به گرما و رطوبت بیش از حد هوا مثل تابستانهای بوشهر و به سرمای زیاد مثل مناطق معتدله حساس هست.اما در مجموع من تو بوشهر تونستم در تمام ماههای سال زنده نگهش دارم،چون سرمای چندانی نداریم و در تابستان هم گلدون لش را میزارم یه گوشه و هفته ایی یه بار بهش آب میدم و با اینکه مقدار زیادیش در اثر گرما گند میکنه اما بازم چندتا از شاخه هاش زنده میمونه.

بهترین حالت نوری برای این گیاه اینه که از نور مستقیم آفتاب در ساعات اولیه صبح بهره ببره در این صورت برگها بزرگ و گستره و به رنگ بنفش ارغوانی زیبا در میان اما اگر در محیط کاملا سایه و جایی که نور غیرمستقیم به اندازه بهش نرسه یا تو خونه بزارین برگها و ساقه ها ریز و نازک و به رنگ سبز در میان همانطور که در عکس بالا میبینید،در عکس بالا برگهایی بالای که نور بهشون میخوره خوشرنگ و بزرگ و برگهای پایینی که نور بهشون نمیخوره سبز هستند.

این گیاه رو میتونید در گلدان های آویز و یا حاشیه باغها و پارک ها یا در باغچه بکارید،در ضمن میتونه به عنوان گیاه پوششی در قسمتهایی که تردد نیست کاشته بشه.

 

 

از نظر ابیاری باید بگم که این گیاه کاملا علفی هست پس نتیجه میگیرم نیاز به آبیاری منظم و زیاد داره اما از طرفی هم اگر خاک همیشه خیس باشه بسرعت میگنده چون ریشه های گسترده و قوی نمیتونه تولید کنه پس بهتر هست در فواصل بین آبیاری خاک خشک بشه و بعد شما مفصل آبیاری کنید اینجوری همیشه گیاه تون سالم میمونه.

برای قلمه گرفتن هم هرگز در تابستان و زمستان یعنی سرما و گرما اقدام به این کار نکنید چون به راحتی ریشه ها عرض 24 ساعت گند میکنه همیشه قلمه گیری رو بزارید در فصل بهار ، اما از اونجایی که در جنوب کشور مثل بوشهر و بندرعباس و خوزستان الان هوا کم کم داره بهاری میشه الان فصل قلمه گیری هست پس دوستان دست بکار بشید.

قلب ارغوان در بهار در انتهای شاخه خودش گلهای بنفش کمرنگ زیبایی تولید میکنه.

تنها آفت و دشمن این گیاه گنجشکها هستند ، همین که غذا گیرشون نمیاد میان سراغ لش و تا ته میخورنش.فعلا هم که به گیاان من حمل ور شدن :(

 

 

 

 

 

 عکسا چندتا از سالن یک اداره گرفتم و تعدادیش هم امروز از حیاط خونه گرفتم،متاسفانه گنجشکا بدجور دارن میخورنش.

[ یکشنبه ۱ آبان ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٤٤ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: