من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

آقای حسین جاودانی یک ایمیل خیلی جالبی برام من فرستادن که البته سوالی پرسیدن که جوابشو نمیدونم برای همین عین متنی که خودشون برای من نوشتن رو کپی میکنم و عکسها رو هم در ادامه تقدیمتون میکنم.

هر کدام از دوستان جواب سوال آقای جاودان رو میدونه ممنون میشم به ما هم بگه :

 

سلام – میخواهم معمایی را برای من حل کنید ! چند روزی است تعدادی زنبور درست موقع غروب بطرف گل پیچ اناری روی دیوار می آیند و با نظم خاصی در روی آن می نشنینند و هرکدام قسمتی از ساقه لخت را با فکشان میگیرند و بلافاصله آرام و بی حرکت مانند یک زنبور مرده میخکوب می شوند ! و حتی در حالیکه فقط با دهان ساقه را گرفته اند از آن آویزان می شوند گویی فلج شده اند و تاصبح فردا خاموش و بیحرکت می مانند و حتی من پشت یکی را لمس کردم هیچ حرکتی نکرد و باد شدید هم که گل را بشدت تکان می داد تاثیری نداشت ! و صبح فردا وقتی آفتاب به پشتشان خورد ، گویی از خواب بیدار شده و خمیازه ای ! میکشند و آرام آرام پرواز میکنند و مجددا غروب دقیقا به همان قسمت ساقه گل برمی گردند !

آیا این پدیده واقعا خواب زنبور ها است ؟ چون من تا حالا ندیده بودم .

تعدادی زیادی عکس دقیق گرفتم که خودت انتخاب کنی و اگر صلاح دانستی به خوانندگان نشان بدهی .

البته سنجاقک میهمان ربطی به موضوع ندارد ولی چون موقع عکسبرداری داشت تماشا می کرد نخواستم دلش را بشکنم ! و عکسی هم از ایشان ! گرفتم .

 

جواب این سوال رو در اینجا میتونید ببینید.

 

 

 

 

 

 

بقیه عکسا رو با فشردن یک کلیک بر رو ادامه مطالب ببینید.

 

 

 


ادامه مطلب
[ دوشنبه ۳۱ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۳:٥٦ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

19 آگوست August مطابق با بیست و هشت مرداد ماه روز جهانی عکاس بود ، فقط نمیدونم چرا تو تقویم من این روز ثبت نشده بود ، تقویم شما هم همینطوره؟؟

من عکاس نیستم اما به عنوان کسی که عکاسی رو دوست داره و از دیدن عکسای عکاسان لذت میبره این روز رو به همه عکسان البته با کمی تاخیر تبریک میگم  و ازشون ممنون که با ثبت لحظات ، مطالب جالبی رو به ما یادآوری میکنند.

اینجا خلاصه ایی از تاریخچه از اولین عکاسی ها نوشته که دوست داشتید میتونید مطالعه کنید.

سایت عکاسی هم سایت جالبی هست که من عضوش هم شدم اما خوب هنوز وقت نکردم چندان فعالیتی توش کنم.

آقای حسین جاودانی باز هم منو مورد لطف خودشون قرار دادن و چند عکس زیبا رو برام ایمیل کردن که من تصمیم گرفتم تو وبلاگ هم بزارم تا با هم از دیدنشون لذت ببریم.

یه عکاس هندی با خوراندن شربت رنگی به مورچه ها این رنگ رو به بدن اونا هم انتقال داده و عکسایی بسیار زیبایی رو آفریده :

 

 

 

 

 

 

[ دوشنبه ۳۱ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۳:٢٢ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

چند روزی هست که در حال مطالعه کتاب از دو که حرف میزنم از چه حرف میزنم نوشته هاروکی موراکامی هستم، این کتاب بخشی از تجربه های شخصی خود آقای موراکامی هست که به سبک ساده ، روان ، جذاب و خواندنی نوشته و من واقعا از خواندن این کتاب لذت میبرم و به خودم آفرین میگم که از بین آن همه کتاب این کتاب رو انتخاب کردم.

نحوه نگارش کتاب جوری هست هر چند هم ذهن خسته و مشوش باشه با آرامشی خاصی که از تک تک کلمات بر ذهن میشینه ،آرامش رو به ذهن خواننده میده البته باید بگم که در القای این آرامش مترجم کار بسیار مهمی و اساسی رو انجام داده که مترجم این اثر هم آقای مجتبی ویسی هست که با ترجمه شاهکاری که انجام دادن  نشون دادن که خودش هم تونسته خیلی خوب با نگارش و احساست نویسنده رابطه برقرار کنه.

فکر کنم با کمی search کردن به نسخه الکترونیکی این کتاب برسید اما من خودم شخصا ترجیح میدم برم کتاب فروشی و یک کتاب بخرم اولا چون حداقل یک ساعتی دور از همه دغدغه ها بین دریای کتاب غرق میشم و دوما با خرید یک نسخه مستقیم و غیر مستقیم به فرهنگ کشور و خودم خدمتی هر چند کوچک کرده ام اینجوری مترجمای بیشتری انگیزه ترجمه های خوب پیدا میکنند و انتشارات کتابهای خوبتری رو نشر میدهند و نویسنده های کشورمون هم انگیزه مندتر میشن ... خلاصه کلام این که کتاب رو بخرید مژه

یک پزشک هم اشاره ایی به این کتاب داشته است.

مشخصات کتاب :

عنوان کتاب : از دو که حرف میزنم از چه حرف میزنم

نویسنده : هاروکی موراکامی

مترجم : مجتبی ویسی

تعداد صفحه : 179 صفحه

قیمت : 3800 تومان

انتشارات نشر چشمه

 


 

من این قسمت رو خیلی دوست دارم :

صفحه 122-123

زمان مسابقه اهمیتی برایم ندارد. تلاش خود را خواهم کرد ولی بعید است به رکوردهای قبلی ام دست پیدا کنم. واقعیت را می پذیرم. خوشایند نیست اما مگر می توان با پیری درافتاد. زمان هم مانند من نقش خود را زندگی ایفا می کند، بسیار هم وظیفه شناس تر و دقیق تر  از من. زمان از لحظه آغاز ( کی بود،خدا می داند؟ ) بی لحظه ایی توقف همچنان به پیش تاخته است. یکی از امتیازات کسانی که در جوانی تن به مرگ نسپرده اند نعمت پیر شدن است. افتخار کاهش قوای جسمانی در راه است و انسان باید با این واقعیت کنار بیاید.

مبارزه با زمان مهم نیست. مهمتر از آن برای من در حال حاضر ، لذت بخش تر کردن دقایق است، این که بتوانم بیست و شش مایل را با احساس رضایت به پایان برسانم. ارزش و لذت پدیده ها در نظر من نسبتی با عدد و رقم ندارد. من در پس احساس غروری هستم که خاستگاهش قلمرو دیگری است.

من دیگر نه جوانی هستم که فکر و ذکرش یکسره شکستن رکورد باشد و نه فردی بی اختیار و ناتوان که فقط تظاهر به انجام کاری کند. کمابیش نویسنده ایی حرفه ایی هستم ( و صادق ، به احتمال زیاد ) که محدودیت های خود را می شناسد و می خواهد تا حد امکان بر توانایی ها و نیروهای خود تکیه کند.

یک ماه دیگر تا ماراتن شهر نیویورک.

..............

علت اینکه این چند سطر بالا رو انتخاب کردم این بود که خودم مدتی هست به یک حالت رخوت و سستی روحی و جسمی رسیدم و برای برطرف کردن این حالت چندماهی هست که به سالن های ورزشی میرم و با ورزش کردن تا حدودی به جسمم میرسم اما روحم بسیار خسته و دردمند از مشکلات حل نشدنی هست که تصمیم گرقتم با مطالعه کتاب ذهن و روحم رو آرام کنم که البته نتیجه هم داشته اما اثر موقتی داره شاید چون خودم هم چندان تلاش نمیکنم و فقط خودمو متکی به عوامل بیرون کردم میخام با تمتم توان به جنگ با اون سستی و خستگی روحی برم تا بتونم از تک تک لحظاتی که خدا بهم میده نهایت لذت رو ببرم ، امیدوارم شما خواننده عزیز هم اگر مثل من کمی حس سستی میکنید مثل من همت کنید و خودتون خودتونو نجات بدید.

 

 

 

 

[ دوشنبه ۳۱ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:۳٠ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

دیروز عمه ام برامون خارک قرمز آورد که یهو یادم اومد که فصل رسیدن خارک فرا رسیده و من بخاطر مشغله کاری در اداره و دور افتادن از باغات فراموش کرده بودم این شد که سریع چندتا عکس از خارک گرفتم و تصمیم گرفتم یه پست بهش اختصاص بدم.

 

 

خارک سومین مرحله از رشد میوه درخت نخل محسوب میشه که به این مرحله خلال khalal میگویند.

 

 

تقسیم بندی مراحل رشد میوه نخل به صورت زیر هست :

1- حبابوک : این مرحله بلافاصله بعد از گرده افشانی تا پنج هفته بعد از آن است و رنگ آن سبز تیره است.

2- کیمری : از پنج تا هفده هفته بعد از گرده افشانی را شامل میشود و در این مرحله میوه سریعا افزایش حجم و وزن پیدا میکنه و رنگ سبز تیره دارد.

3- خلال (خارک) : از هجده تا بیست و چهار هفته بعد از گزده افشانی را شامل میشود (حدودا 2 ماه طول می کشد ) که در این مرحله رنگ میوه به رنگ زرد و در برخی ارقام به رنگ قرمز در می آید و در برخی ارقام میوه شیرین و آماده برداشت و مصرف خوراکی برای انسان هست.واقعا خارک برخی ارقام شیرین و خوش طعم هست.

 

 

4- رطب : به خرمای نرم و تازه را رطب گفته میشه و از بیست و پنج تا بیست و هفت هفته بعد از گرده افشانی را شامل میشود ( حدودا 3 هفته طول می کشد ).در این مرحله گوشت میوه تازه و بسیار شیرین هست.

مادر من همیشه روزهایی که غذای ماهی داریم برامون با رطب رنگینک با مغز گردو درست میکنه که الحق خوش طعم و لذیذ هست ، گاهی هم شیطونی میکنه و یک در میون گردو میزاره و میگه خودتونو شانستون ببینم دندونتون به هسته رطب میخوره یا مغز گردو ، منم که خوش شانسم هر چندتا بخورم همش مغز گردو داره نیشخند

رطب رو میشه تا یکسال هم در فریزر نگهداشت بدون اینکه خراب بشه و طعمش عوض بشه،اینجوری میشه راحت تو زمستان هم که رطب نیست از خوردن رنگینگ رطب لذت برد.

5- تمار Tamar یا خرما : مرحله آخر رسیدن میوه هست و در اغلب بازارها سراسر ایران همیشه و در همه فصل دیده میشه چون مدت نگهداری طولانی داره ، میوه در مرحله خرما مقدار خیلی زیادی آب از دست داده و چروکیده است و رنگ آ از قهوه ایی روشن تا قهوه ایی خیلی تیره در ارقام گوناگون متفاوته.

برخی از دوستان و نزدیکان ما فصل خرما که اواخر تابستان هست حلبی بیست کیلویی خرما میخرند و در تمام طول سال همراه با غذا یا قبل غذا و بعضا بعد غذا استفاده میکنند.

اخیرا انواع شکلات و شیرینی و کیک و کلوچه خرمایی هم که وارد بازار شده که خوش طعم هم هست منتها بیشتر نیاز هست که عملیات فراوری و بسته بندی رو تقویت کنند.

ببخشید برای گذاشتن چندتا عکس این همه صحبت کردم ، امیدوارم که مفید بوده باشه.

تک تک میوه ها نخل که اینجا خارک مدنظرم هست روی تارهایی هست که در کنار هم خوشه و یا همون گل آذین ، گل نخل رو تشکیل میدهد:

 

 

یه میوه خارک رو باز کردم ، بذرش رو بکارید چند وقت بعد صاحب یک بوته نخل میشید که البته اینکه چقدر شانس داشته باشید که گیاهاتون نر یا ماده یاشه دیگه به شانس خودتون برمیگرده ، آخه درخت نخل جز گیاهان دو پایه هست یعنی یک درخت فقط میتونه گل نر و یک درخت هم فقط میتونه گل ماده تولید کنه و برای گرده افشانی نیاز هست انسان بره از درخت نر گرده هاشو برداره و بیاره روی گلهای درخت ماده بریزه تا میوه تشکیل بشه و رشد کنه :

 

[ یکشنبه ۳٠ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٢:٥٩ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

ریشه ها بخش خیلی مهمی از اندام گیاه هستند و علت این اهمیت بخاطر دوتا دلیل عمدا هست یکی نگهدارنده گیاه در خاک و مهمترینش جذب و رساندن اب و مواد غذایی به درون گیاه است و البته اولین بخشی هست که از بذر خارج میشه و هزارن خوبی های دیگه ایی که ریشه داره ...

ریشه ها برای زنده موندن و فعالیت کردن نیاز دارند که نفس بکشند چون به هر حال بخش زنده گیاه محسوب می شوند و اکسیژنی مورد نیاز رو از جو یا همون اتمسفر میگیره که در بین ذرات خاک ذخیره شده حالا تصور کنید که سطح خاک با لایه های بتنی یا آسفالت و سیمان پوشیده شد در نتیجه ریشه ها با محدودیت اکسژن روبرو میشن و این بر روی عملکرد نهایی درخت که رشد و شادابی هست تاثیر میذاره که این تاثیرات گاهی کم و گاهی زیاد هست ، مثلا درختان بعد از مدتی کمبود مواد غذایی رو شدیدا بروز میدن و دچار سرخشکیدگی میشن و همه میگن علتش چیه؟؟خوب معلومه علت چیه ریشه ها کمبود اکسیژن دارند پس خوب نمیتونن مواد غذایی رو جذب کنن حتی اگر زیاد هم دم دستشون باشه و در طول زمان اثر مضر خودش رو نشون میده.

 


این عکس رو ببیندی علاوه بر اینکه تا  نزدیک تنه سنگفرش هست تازه اون یه وجب خالی هم گیاه کاشتن که این خودش عامل رقابتی هم برای گیاه و ریشه گیاه محسوب میشه ، بعد که ناگهان انتهای شاخه ها یا بخشی از درخت خشک شده همه دنبال علت میگردن ...

 

 

تو پست گلکاری گرداگرد درختان توضیحی دادم که ریشه های فعال که اب و مواد غذایی جذب میکنند در سایه انداز درختان قرار دارند اما چیزی که ما در فضای سبز پارک ها و پیاده رو ها و در منازل میبینیم این اصل رو نقض میکنه چون دقیقا تا خود تنه درخت یا با آسفالت و یا سنگفرش و کاشی محصور شده هست .

حالا با تفاسیر بالا به گیاهان حق میدید که گاهی دست از رشد بردارند و مرگ رو بر بقا ترجیح بدن؟

 

[ جمعه ٢۸ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٥:۳٦ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

یکی از مناظر گلکاری فصلی که در پارکها و فضای های سبز دیده میشه کاشت گلهای فصلی ( گلهای ریشه ایی و پیازی) در گرداگرد و سایه اندازه درختان مسن هست.

 

 

نکته کمی ظریف :

حداکثر میزان ریشه درختان که بیشتر میزان جذب آب و مواد غذایی هم برای گیاه داره در محدوده سایه اندازه درخت هست که تقریبا شعاع یک تا دو متری محسوب میشود.

برخی گیاهان هم مثل مرکبات ریشه سطحی دارند و کافی هست با انگشتان خودتون کمی خاک رو کنار بزنید تا ریشه های درخت روی سطح خاک دیده بشه اما از طرفی هم گیاهانی هستند مثل انواع نخل ها ( گیاهان بومی جنوب رو که خودم از نزدیک باشون آشنا هستم رو مثال میزنم) ریشه ای به صورت عموی در خاک فرو میرود و در سطح خاک گسترده نمیشوند.

کمی تجربه شخصی خودم :

من خودم پای درخت مرکبات هر گل فصلی کاشتم موفقیت آمیز نبوده و علتش هم نبود خاک مناسب برای استقرار و همچنین در رقابت قرار گرفتن گل فصلی با درخت در تصاحب اب و مواد غذایی هست ، فکر کنید ریشه های نازک و ظریف گل و گیاهان فصلی در برابر ریشه های قوی درختان چقدر میتونه موفق باشه؟قطعا چندان موفق نخواهد بود و این باعث میشه که نهال گل فصلی شما چندان رشد نکنه و زیبایی خودش رو نمایان نکنه و یا حتا خشک بشه.

برای جلوگیری از این حالت بهتر هست به ارتفاع بیست سانتی متر اون محدوده رو که میخایید گل بکارید خاک مناسب و حاصلخیز بریزید و با مانعی محصورش کنید که با آبیاری خاک پخش نشه ( این حالت در عکسا دیده میشود.) و از طرفی هم نشا چند برگه گل فصلی را به محل انتقال دهید و از کاشت بذر خودداری کنید.

چند عکسی که از فیس بوک گرفتم ببینید :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ جمعه ٢۸ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٤:٤٠ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

تو این پست در مورد تجربه جالب خانم بهبهانی صحبت کردیم و دوتا عکسی که فرستاده بودن رو دیدیم ، گویا ایشون نهالها رو به گلدان مستقیا و بدون عادت دادن به محیط بیرون انتقال دادن و خداروشکر حال گیاهانشون هم خوبه و مشکلی ندارند و رشد هم کردند.

خانم بهبهانی ار این شجاعتتون خیلی خوشم اومد دقیقا مثل خودم عمل کردید چشمک

با هم عکساشونو میبینیم :

 

 

 

 

 

[ جمعه ٢۸ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٤:۱٧ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

قبلا به پزشکی علاقه داشتم و البته الانم دارم اما نه بخاطر دکتر  شدن فقط بخاطر حس هیجان و مثبت بودنی که حین نجان یک بیمار به ادم دست میده ، فیلم پرستاران که میبینم کلی انگیزه پیدا میکنم ... اینا رو گفتم که من یک عملیات نجات بیمار گیاهی داشتم نیشخند

اما بعد...

مدتها پیش تو یک ظرف شیشه ایی بین دوتا لایه خاکبرگ+پرلیت مقداری سوپرجاذب گذاشته بودم و توش پتوس کاشتم که بعد از مدتی پتوس خشکید ، منم دیگه دست به خاک نزدم تا دو روز پیش ( ای کاش نزده بودم اصلا) ...

از طرفی من یه گلدان یوکا دارم که حداقل مال 15 سال پیشه و من کلی قلمه و گیاه جدید ازش تولید کردم اما همیشه پایه مادری رو نگه داشتم ، این گلدون خاکش خیلی کم شده بود و ریشه ها رو سطح خاک دیده میشدن ...

این شد که من تصمیم گرفتم اون خاک که تو ظرف شیشه ایی بود رو به گلدان یوکا اضافه کنم و با بی تفاوتی ریختم ، البته موقع خالی کردن خاک بویی به مشامم رسید اما توجهی نکردم...

تا اینکه دیروز موقع غروب رفتم تو حیاط یهو  رومو برگردوندم دیدم بهلههههههههههههه :( یوکا عزیز من قد خم کرده :(

فوری دست بکار شدم و گلدون رو تو باغچه بردم و سریع یوکا رو از گلدون خارج کردم ، بوی بدی به مشامم خورد که شبیه همون بوی داخل ظرف شیشه ایی بود ، انگار سوپرجاذب باعث شده بوده که خاک گند کنه و باعث خفه شدن ریشه یوکا شده بود...

منم با هیجانی شبیه نجات جان یک انسان شیرجه زده بودم تو خاک و گل و اصلا هم یادم نبود عکس بگیرم ، البته هوا هم تاریک بود و با اون وضع که من گلی بودم هم دوربین دست گرفتن ممکن نبود ولی خوب با دوربین چندتا عکس بی کیفیت گرفتم که ضمیمه میکنم شما بخشی از کار رو ببینید.

یوکا عزیزم رو از گلدون خارج کردم ، امیدوارم منو ببخشه :

 

 

خاک اطراف ریشه ها رو کنار زدم تا راحت بتونم کمی ریشه ها رو هرس کنم ، البته علت هرس ریشه کم کردن حجم ریشه مناسب با حجم گلدان بود :

 

 

اینم بعد از هرس ریشه :

 

 

رنگ ریشه هاشم قشنگه بودا :

 

 

برگای پایین هم حذف کردم تا سطح تبخیری برگ رو کم کنم :

 

 

 

یوکا بعد از عمل :

 

 

 

امیدوارم خوب شه.

اینم عکس امروزش ، امیدوارم زودتر قدش باز ایستاده بشه :

 

 

[ پنجشنبه ٢٧ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٢۳ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

من تازه به جمع کارمندان محترم دولت اضافه شدم و هم خوشحالم و هم یه جورایی نه دلیلش هم بماند ...

امسال بخاطر شدت گرمای تابستان روزهای پنچ شنبه رو تعطیل کردند و برای ماه رمضان هم ساعت اداری کمتر شد ، 8:15 تا 13:45 و خلاصه اینکه واقعا خوشبحالمون شد...

امروز صبح ساعت 7 بیدار شدم و همین که وارد حیاط شدم نسیم خنکی بصورتم خورد ، کلا خواب از سرم پرید آخه بوشهر تو این فصل هوا بدون رطوبت با نسیم خنک صبحگاهی باور نکردنی هست ، واقعا لذت بخش بود برای همین تقریبا تمام مسیر رسیدن به اداره را پیاده  رفتم.

نمیدونم چرا این روزا همش حال و هوای اول مهر دارم و دلم برای مدرسه رفتن تنگ شده و خرید اول مهر تنگ شده ، اصلا هر روز صبح که بیدار میشم اول نگاه آسمون میکنم و یه نفس عمیق میکشم تا بوی اون روزا رو استشمام کنم چقدر دلتنگم اون روزا هستم و چقدر زود زمان میگذره و به روزهای عمر ما اضافه میشه.

یادم میاد من از اواخر مرداد شروع میکردم خرید لوازم تحریر و جلد گرفتن دفترام و کلی هم به مامان غر میزدم که بریم روپوش بخریم تا بلاخر اواسط شهریور یه روز مامانم من و خواهرام رو میبرد خرید و روز بعد داداشام ...

روزی که نوبت ما دخترا بود ، خواهرام که دوقلو هم هستن ، همیشه گم میشدن و وقتی پیداشون میکردیم تا دارن کفشای و لباسای مغازه ها رو قاطی میکنن و مامانم مجبور میشد کلی از مغازه دارا عذرخواهی کنه ..

آخر خرید هم مامان برامون پسته سبز میخرید و برمیگشتیم خونه و همه وسایل رو تو حال پهن میکردیم و میپوشیدیم و پوست پسته ها رو تو جعبه کفش میرختیم ، بعد که مامان میگفت در بیارید بزارید کمد ما کلی ناراحت میشدیم و مقاومت میکردیم من این عادت رو حتی تا زمان دانشجویی هم داشتم نیشخندالبته الانم پاش برسه دارمااااچشمک

خلاصه دلم میخاد بازم پشت میز یشینم و سرکلاس برم ، شاید این بشه یه انگیزه تا شاید ارشد امتحان بدم چشمک

 

[ چهارشنبه ٢٦ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٢٢ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

این روزا میوهای درخت چریش که قبلا در اینجا در موردش حرف زدم کاملا رسیده و میوه های رسیده ریزش میکنند و سطح پیاده رو رو کثیف میکنند.

میوه ها دقیقا شبیه زیتون و یا حالتش شبیه جمبو هست.

 

 

 

 

[ سه‌شنبه ٢٥ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٠۳ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

این چند عکس زیبا رو هم آقای جاودانی به ایمیل من فرستادن که با هم میبنیم و لذت میبریم :

این دوتا درختی که در این تصویر هرس و پیرایش شدن فکر کنم از سوزنی برگان هست ، اگر اشتباه میکنم ممنون میشم اقای جاودانی با سایر دوستان راهنمایی کنند.

 

 

 

در این عکس دوتا ستون هست که سر کروی دارند که با چهاررنگ گل بنفشه اراسته شده :

 

 

این عکس محشره خیلی دوسش دارم

 

 

 

[ سه‌شنبه ٢٥ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٤٢ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

از بین عکسای خیلی زیبایی که آقای حسین جاودانی از تبریز برای من ایمیل کردن ، عکسایی که از گلهای رز فرستادن واقعا عالی بودن ، هم خود گل زیباست و هم عکاس حرفه ایی که خود آقای جاودانی هستن واقعا شاهکار کردن و عکس های زیبایی گرفتن.

با هم ببینیم :

 

 

 

 

 

 

[ سه‌شنبه ٢٥ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٢٩ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

الان تو گوگل+ این عکس رو دیدم گفتم اینجا هم بزارم :

 

 

جالبه از شیشه های نوشیدنی استفاده شده و برای نصب رو دیوار هم دیوار رو زخمی نکردن بلکه با نخ آویزان کردن ایده جالبی هست.

برام جالبه بدونم اولا چه نوع خاک و گیاهی استفاده شده و اینکه چجوری ابیاری میکنند ، اگر از دوستان کسی اطلاعی داره ممنون میشم منو بی خبر نذاره.

 

[ شنبه ٢٢ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٥٢ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

از بین عکسای جذاب و جالبی که آقای حسین جاودانی برام فرستادن گیاه وریزیا هم بود.

 

 

گیاه بسیار زیبایی هست.

وریزیا از خانواده آناناس یا بروملیاسه Bromeliaceae  هست.

 

 

گیاه وریزیا از گروه گیاهان اپی فیت هست ، یعنی این گیاهان این مدلی بیشتر روی تنه درختان در جنگلهای پر باران زندگی میکنند.

وریزیا مثل اغلب گیاهان اپی فیت ریشه چندانی ندارد برای همین هم به گلدان های کوچک علاقه دارد.

به نور کامل اما غیر مستقیم نیاز دارد ، یعنی جایی باشه که نور کامل هست اما مستقیم به گیاه نتابه مثل بالکن یا تراس خانه یا پشت پنجره.

وریزیا چون از از جنگلهای پرباران منشا گرفته در نتیجه برای نگهداری در منزل نیاز هست مدام با آبپاش غبارپاشی بشه تا شادابی و طراوت خودش رو حفظ کنه.

 

 

ترکیب خاکیش بهتره از پیت ماس و خاک معمولی و شن باشه ، چون جنگلهای پرباران دارای خاک اسیدی هست و پیت ماس هم به خاک حالت اسیدی میده و میتونه شرایط بهتری برای رشد وریزیا مهیا کند.

گلدهیش در فصل تابستان هست اما در گلخانه در همه ایام سال میشه ازش گل گرفت.

گل آذین هم به صورت خوشه هست که به رنگ زرد و نارنجی و ... هست و گل  از بین آن خارج میشه ، اقعا زیباست.

 

 

[ شنبه ٢٢ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٥۱ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

گیاهی که اخیرا تو بوشهر به چشمم بیشتر میاد گیاه انگشتی یا مدادی هست ، چندسال پیش این گیاه رو اولین بار تو منابع طبیعی بوشهر دیدم اما الان تو خیلی از خونه ها میشه دید.

 

 


اسم علمی این گیاه : افوربیا تروکالی Euphorbia tirucalli

اسم انگلیسی جالبی هم داره که واقعا به ظاهر درخت میاد ، درخت انگشتی Finger tree ، درخت مدادی   pencil tree

درخت مدادی که به نام افوربیا هم معروفه از خانواده افوربیا  Euphorbia هست ، اعضای این خانواده دارای شیرابه سفیدی هستند که علاوه بر سمی بودن دارای خواص دارویی زیادی هم هست.برای دانستن خواص بیشتر میتونید به اینجا سر بزنید.

کافیه ساقه اش رو خراش بدید یا خم کنید شیره گیاهی سفیدرنگی با فشار خارج میشه :

 

 

 

درخت مدادی از گیاهان گوشتی محسوب میشه و برگ چندان مشخصی نداره و بجاش ساقه ها ی سبز و گوشتی و آبداری داره که کار فتوسنتز و ذخیره آب و مواد غذایی رو انجام میدن اما نباید با کاکتوس ها اشتباه گرفته بشه چون کاکتوس نیست.

 

 

برگهای کم و ریزی هم داره که میتونید ببینید :

 

 

 

چند وقت پیش از کوچه ایی نزدیک خونمون رد میشدم که دیدم یک درخت مدادی شکسته ، این شد که ازش قلمه گرفتم ولی قلمه اش پوسید که فکر کنم بخاطر گرمی هوا بود ، ایشالله اول مهر بازم قلمه میگیرم و حتما شما دوستای گلمو در جریانش میزارم.

 

 

 

درخت مدادی احتیاج به نور کامل آفتاب داره تا بتونه به اندازه حداکثری برسه و مثل یک درخت بزرگ بشه حتی تا دو متر هم من دیدم رشد کرده.

کلا این گیاه گرمسیری هست و گرما و خشکی رو به خوبی تحمل میکنه حالا نمیدونم سرما رو تا چه حد تحمل میکنه در شرایط اقلیمی بوشهر که عالی هست ، اما بوشهر هم دوره سرمای بسیار کوتاهی داره و هم دما چندان کاهش پیدا نمیکنه ، اگر کسی تجربه ایی داره ممنون میشم بگه.

[ پنجشنبه ٢٠ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱۱:٠٠ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

الان دو سه هفته ایی هست میوه های جمبو رسیده ، بفرمایید نوش جان :

 

 

این سری میوهایی که برامون آوردن کمی له شده بود اما خیلی رسیده و شیرین و خوشمزه بود ، علت لهیدگیش هم این بود که چون درخت جمبو خیلی بلنده وقتی میوه ها میرسه خودش ریزش میکنه چون از ارتفاع زیادی به زمین میخوره اگه کاملا رسیده باشه اینجوری له میشه :

 

 

اینم بذر ، الان این بذر رو میشه کاشت چند روز دیگه هم سبز میشه و پرورش و نگهداریش خیلی آسونه :

 

 

 

[ شنبه ۱٥ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٤۸ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

پست قبلی چندتا عکس از اختر با برگهای ابلق (دو رنگ) دیدیم و الان هم اختر با گلای خال خالی ، اگر شیرازی هستید برید باغ ارم حتما الان اخترها غرق گل هستند.

 

 

 

 

[ شنبه ۱٥ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٢۳ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

آقای جاودانی لطف کردن و عکسای زیبایی از اخترام ایمیل کردن میزام تا با هم ببینیم و لذت ببریم.

قبلا هم در اینجا در مورد اختر صحبت کردیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ شنبه ۱٥ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٠٧ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

تو این پست تجربه جالب کشت انبه خانم ماندانا بهبهانی رو که برام ایمیل کردن میزارم.

خانم بهبهانی دوتا بذر انبه که پوسته سفتش رو جدا کردن رو به مدت دو هفته در لیوان اب گذاشتن ، لیوان رو دو هفته تو محیط تاریک کمد قرار دادند و هر روز هم آبش رو عوض میکردند تا جوانه زد.

سوال خانم بهبهانی این بود که چجوری این نهال رو به محیط بیرون انتقال بدن؟؟

جواب من اینه که چون دانهال در یک محیط بسته و تاریک سبز شده پس برای انتقال به محیط بیرون نمیشه بی پروا عمل کرد ، باید مدت زمانی برای عادت دادن نهال به محیط بیرون اختصاص داد مثلا میتونند به مدت دو هفته روزی چند ساعت نهال رو از محیطی که هست به محیط بیرون که سایه هم باشه انتقال بدن تا به اون محیط عادت کنه بعدش میتونند دو هفته هم روزی چند ساعت تو افتاب بزارن تا به افتاب عادت کنه و بعدش میتونه دیگه در جای اصلیش بکاره.

اینم عکسی که خانم بهبهانی فرستادن :

 

[ شنبه ۱٥ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٩:۳٩ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

از سالها پیش یادم میاد که عنوان میشده که یک شبه بر روز مزارع گندم آمریکا موجودات فضایی طرحهای عجیبی ایجاد میکنند

 

 

الانم هنوز این بحث داغه اما معلومه که واقعیت نداره ، آمریکایی ها همیشه عادت دارند که همه چیزی رو مجهول و بزرگ کنند والا این طرح ها چه فرقی با طرحهای مزارع برنج چینی ها داره؟؟

حالا راست یا دروغ طرح های زیبایی هستند و کاملا با اصول دقیق هندسی و ریاضی مطابقت داره

 

 

 

 

 

 

 

[ دوشنبه ۱٠ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:۳٥ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

چینی ها برای اول بودن در هر کاری دست به هر کاری میزنن ( عجب جمله ایی شد چشمک).

اینبار مثل همیشه با کار گروهی بر روی مزارع برنج طرحهای زیبایی رو خلق کردند ، اینکارشون علاوه بر جنبه سرگرمی و اقتصادی که حتما حمایت میشن باعث جذب توریست به کشورشون میشه و کلی به اقتصاد چین کمک میکنه.

انجام کارهای گروهی هماهنگ باید خیلی لذت بخش باشه :

 

 

 

 

 

 

 

برای دیدن عکسای بیشتر برو ادامه کلیک کنید.

 


ادامه مطلب
[ دوشنبه ۱٠ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٠۱ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

من تو بوشهر فقط شیشه شور با رنگ گلهای قرمز دیدم اما تنوع رنگی شیشه شور بیشتره و رنگهای سفید و صورتی و بنفش هم داره که من این عکسا رو از اینترنت گرفتم .

 

 

 

 

 

 

 

[ دوشنبه ۱٠ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٩:٥۱ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

گیاه شیشه شور را میشناسید؟

این گیاه بخاطر فرم گلهاش که شبیه شیشه شور هست به این نام مشهور شده است.

گیاه شیشه شور از جنس کالیستمون callistemon  است.

نام انگلیسی شیشه شور مشابه فارسی آن هست : Bottle brush tree

این گیاه از تیره بید هست : Myrtaceae

درخت زیبایی هست و در فضای سبز به عنوان تک درخت و یا ردیفی در حاشیه باغ میشه کار کرد و بسیار هم زیبا میشه.

شیشه شور تا سه متر و گاهی کمی بیشتر هم قد میکشه.

علاوه بر فرم و رنگ گلهاش که متنوع و زیباست ، تیپ رشد درخت حالت مجنون و آبشاری هم داره که به جذابیتش اضافه میکنه.

شیشه شور رو در مناطق گرم،خشک و خنکی که دما حداقل تا هفت درجه سرد بشه میشه در فضای باز کشت کرد.

این گیاه به خشکی و گرما و باد داغ بشدت مقاوم هست.

در مناطق گرمسیری مثل بوشهر خیلی خوب رشد میکنه و اغلب در تمام سال گل داره.

درختی که در این تصویر میبینید به صورت تک درخت جلوی یک منزل شخصی هست و اصلا هرس نشده.

 

 

 

اینم شیشه شور که در حاشیه خیابان کاشته شده ، البته در این عکس شیشه شور و شاه توت به ترتیب یک در میان کاشته شده اند.

 

 

 

گلهای شیشه شور بر روی خوشه ایی از گلها قرار داره ، در این عکس غنچه های روی خوشه را میتوان دید :

 

 

 

بعد گلها از پایین به سمت نوک خوشه به مرور شکوفا میشن که این تدریجی باز شدن گلها باعث میشه که گیاه مدت زیادی اراسته به گل باشه :

 

 

 

بعد از اتمام گلدهی ، بر روی خوشه گل و جای گلها کپسولهای حاوی بذر که در واقع میوه شیشه شور هستند تشکیل میشه :

 

 

اگر این شاخه ها هرس نشن در فصل رشد جدید ادامه همین شاخه رشد میکنه و گل میده و این کپسولها همچنان روی شاخه میمانند که باعث بدشکلی درخت میشه :

 

 

در عکس زیر میبینید کپسولی که باز شده و بذر آن ریزش کرده ولی خود کپسول تا زمانی که با دست کنده نشه و یا قیچی نشه روی ساقه می ماند :

 

 

موقع شکوفایی گل ، زنبور عسل جذب این گیاه میشه ، گلهای شیشه شور گلبرگ ندارند ولی پرچمهای بلند و قرمز خیره کننده ایی دارند.

 

 

[ دوشنبه ۱٠ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٩:٢٤ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

امروز داشتم تو حیاط اداره راه میرفتم تا پاهام کمی نرم بشه که چشمم افتاده به برگ و میوه های کنوکارپوس که یک گوشه حیاط جمع شده بود.

خیابانی که اداره ما توش هست از اول تا اخرش درختان کنوکارپوس تنومندی داره که حسابی هم رشد کردند و شاخ و برگ زیادی دارند و تعدادی از شاخ برگاش هم تو حیاط اداره منه.

اینا خوشه های میوه ها هست.

 

هر میوه کنوکارپوس از تعداد زیادی میوه های کوچک  تشکیل شده دقیقا مثل توت که بعد از ریزش میوه چه های کوچک که هرکدام چندین بذر دارند از هم جدا میشن :

در این عکس یک میوه کامل کنوکارپوس بر روی تلی از میوه چه های کوچکی که از هم جدا شده اند قرار داره.

 

 

 

 

[ یکشنبه ٩ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۳:۳۱ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

دیدید بعضیا اینقدر به گیاها آب میدن و آبپاشی میکنن که گیاهشون می گنده یا خاکشون میشه پر از حلزون و پشه؟؟

حالا برعکسشم هست گاهی اینقدر آب نمیدن ه گیاهشون خشک میشه نیشخندبراتون پیش اومده تا حالا؟؟

اخیرا این اتفاق برای من افتاده ، صبحا تا ظهر سرکارم،ظهرم هم دو ساعت استراحت و عصر به کلاس ها و کارهای  ورزشی و تفریحی و هنری میرسم آخر شب هم مثل دور از جون شما جنازه میافتم تا صبح مژه و فرداش باز روز از نو روزی از نو ...

دیشب از بیرون اومدم از دم در حیاط متوجه شدم این گلا و درختای من طبیعی نیستن رفتم کنارشون دیدم بهلههههه از تشنگی به التماس افتادن و غش کردن و هر لحظه بیم مرگشون میره ، نمیدونم چطور تو این گرمای طاقت فرسا و تحمل باد داغ کولر گازی که اینا تحمل میکنند من یادم رفته چندین روز بهشون آب ندم ناراحت آخه من از خرداد تا مهر هیچ کار باغبانی نمیکنم چون گرمای طاقت فرسای بوشهر حکم سرمای سخت شهرهای سردسیر داره و هیچ عملیات باغبانی و کشاورزی نمیشه انجام داد جز آب دادن ، البته من چون گلامو نمیتونم انتقال بدم تو خونه تا آخر تابستون کلیشون از بین میرن و من باقی مانده اشونو باز احیا میکنم ...

خلاصه دیشب یه دل سیر اب بهشون دادم و کلی آبپاشیشون کردم و الان سرحا و سرزنده هستن

شما هم از این کارا میکنید؟؟اینکه یادتون بره آب بدید خجالت

 

 

[ یکشنبه ٩ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٩:۳٦ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

آب نما در طراحی فضای سبز خیلی مهمه و جذاب و در معماری منظر هم مهم هست.

دیدن این عکسا میتونه برای طراحان و معماران فضای سبز ایده ساز خوبی باشه.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ شنبه ۸ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٥۱ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

داشتم تو گول پلاس چرخ میزدم که به یه پست جالبی که یکی از دوستان ارسال کرده بود برخوردم ، اینجا هم میزارم تا شما هم لذت ببربد.

برگزار کنندگان جشنواره ی بین المللی غذای سیدنی، دست به ابتکار جالبی زده بودند. در این جشنواره پرچم کشورهای شرکت کننده با غذاهای محلی آن کشور درست شده بود و از این غذاها در آگهی های تبلیغاتی جشنواره هم استفاده شده بود. در زیر تعداد 14 تصویر از این پرچم ها را می بینید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ شنبه ۸ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٠٤ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

امروز تعدادی از عکسایی که یکی از دنبال کننده های خوب من یک جوانه ام ، آقای حسین جاودانی ایمیل کردن رو میزارم تا همه از دیدنش لذت ببرند.

این نوع کاکتوس از گروه نوتوکاکتوس ها ( Notocactus ) هست و با نام علمی notocactus leninghausii شناخته میشه ، البته این گونه رقم های زیادی با اشکال متفاوت دارد اما در کل این گونه به علت شگل استوانه زیبایی که داره معروفتر و متمایزتر هست.

تکثیر این کاکتوس با قلمه ساقه براحتی انجام میشه که حتما آقای جاودانی برای تکثیرش همین کار رو کردند.

این کاکتوس هم مثل بقیه کاکتوس ها به شرایط خشکی و کم آبی مقاومند و رشد بهتری دارند و دمای کم تا منفی ده درجه را هم تحمل میکنند.

 

این یک عکس دسته جمعی از نوتوکاکتوسها :

 

 

غنچه های جالبی داره ، در یک محیط قلبی شکل که توسط خارها ایجاد شده سه تا غنچه ریز دیده میشه ، من که واقعا از دیدنش لذت میبرم چون واقعا زیباست : خارها با همه خشونتی که در زخم کردن پوست دست دارند اما رو گیاه اشکال زیبایی می آفرینند.

 

 

 

شکوفایی :

 

 

 

 

 

ممنونم آقای جاودانی منتظر عکساس زیبایی دیگه ایی از شما هم هستیم

[ جمعه ٧ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۳:٢٧ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

قبل از شروع به صحبت کردن در مورد بحث اول لازمه از دوستای گلم عذرخواهی کنم که کمی دیر به دیر وقت میکنم وبلاگ رو بروز کنم و به ایمیلام سر بزنم ، باور کنید کمی سرم شلوغه والا قصد بی احترامی ندارم ، امیدوارم من رو به بزرگی خودتون ببخشید.

 

از خواننده های همیشگی وبلاگ آقای توکلی بازم لطف کردن و از تجربیات خودشان عکس گرفتن و برای من ایمیل کردن ، ایشون انبه کاشتن ، اینا گلدان هایی هست که اماده کردن و فکر کنم فقط از خاکبرگ استفاده کردن :

 

 

بذر انبه بعد از جوانه زدن بصورت حلقه ارغوانی رنگ روی سطح خاک دیده میشه که همون ساقه دانهال انبه هست :

 

 

بعد کم کم اون ساقه قدش راست میشه و نهالی با برگ و ساقه های ارغوانی دیده میشود :

 

 

 

بعد که گیاه کم کم بزرگ میشه ساقه و برگها به رنگ سبز در میان :

 

 

 

ممکنه بعضی از بذرا بیش از دو ماه طول بکشه تا سبز شن برای همینم باید صبر کنید ، بعدش اگر سبز نشد میتونید خاک رو کنار بزنید و ببینید آیا بذر سالم هست یا نه.

به تجربه خودم میگم که نهال رو تا دوسال میشه تو این گلدانها نگه داشت که البته فضای کم خاک و حجم کم گلدان باعث میشه ریشه ها نتونند رشد کافی کنند و در نتیجه برگ و شاخساره هم رشده چندان نمیکنه و یه جورایی تبدیل به بونسای میشه که میشه بعد از مدتی در طرف مناسب قرارش داد و شروع به هرس ریشه ها کرد و واقعا یک بنسای انبه داشت.

از آقای توکلی و سایر دوستانی که ما را از تجربیات خودشون بی نصیب نمیزارن تشکر میکنم

 

[ پنجشنبه ٦ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٤:٢۸ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

امروز یک پزشک مطلب  رو ارائه داد که فکر کنم بدرد ما بخوره ، با استفاده از سایت WhoIsLive  میتونیم متوجه بشیم کی داره یکی از صفحات پیج رو نگاه میکنه و حتی همان موقع باش چت کرد و به تبادل اطلاعات پرداخت ، توصیه میکنم شما هم مثل من از این سایت و امکان جالبی که داره استفاده کنید.

 

اصل مطلب :


همین حالا، چه کسانی در این صفحه وب هستند؟ معرفی سرویس WhoIsLive

 

 

در حال دیدن وبلاگ محبوبتان هستید، یا اخبار یک سایت را می‌خوانید، یک لحظه پیش خودتان فکر می‌کنید ای کاش افراد دیگری را که در همان لحظه در حال دیدن همان صفحه هستند، می‌دیدم و با آنها گفتگو می‌کردم.

این دقیقا کاری است که سرویس WhoIsLive می‌خواهد انجام بدهد.

نحوه کار ساده است:

- نخست وارد سایت شوید و افزونه لازم را برای مرورگر اینترنت اکسپلورر، کروم یا فایرفاکس خودتان دانلود و نصب کنید

- بعد در سایت ثبت‌نام کنید.

- از آن به بعد، هر زمان که صفحه‌ای را باز کردید، در سایدبار مرورگر خود می‌توانید ببینید که چه کسان دیگری به صورت همزمان در همان صفحه هستند، البته بدیهی است که شما فقط افراد دیگری را که عضو WhoIsLive باشند و در همان صفحه باشند، می‌توانید ببیند.

نگران حریم خصوصی خود هستید؟ نگران نباشید، هر زمان که خواستید می‌توانید sign out‌ کنید یا کلا پنهان hidden شوید یا اصلا فقط وقتی در یک سایت خاص هستید، خود را پنهان کنید. به علاوه شما می‌توانید کاربران مزاحم را هم بلاک کنید.

 

خیلی از ماها ممکن است، میانه خوبی با چت نداشته باشیم، اما من ایده کلی سایت را که افزودن یک لایه اجتماعی به همه وب است، پسندیدم.

به کمک WhoIsLive، بازدیدکنندگان یک صفحه می‌توانند به راحتی با هم چت کنند.

WhoIsLive می‌تواند کاربردهای خوبی داشته باشد:

- مثلا تصور کنید که خبر داغی در یک سایت فناوری منتشر شده و شما دوست دارید در مورد آن با سایر خوانندگان سایت گفتگو کنید.

- تصورکنید که در صفحه imdb یک فیلم باشید و بتوانید با سایر دوست‌داران فیلم صحبت کنید.

- می‌توانید ببینید چه افرادی در حال دیدن پروفایل فیس‌بوک، گوگل پلاس یا فرندفید شما هستند.

- یا اینکه به عنوان نویسنده یک وبلاگ بخواهید ببینید که خوانندگان شما چه نظری در مورد کل وبلاگ یا یک پست به خصوص شما دارند.


 

[ چهارشنبه ٥ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ٩:٥٩ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

این پست رو من چند روز پیش دادم ولی گویا منبع کتاب من و عکسی که با عنوان لارو زنبور کرم زالویی معرفی کرده اشتباه بوده و جناب دکتر عطامهر ادمین سایت  سایت تخصصی حشره شناسی به من تذکر دادند به همین دلیل  من این پست رو تصحیح میکنم.

 

رابها از حلزونها محسوب میشوند :

این گونه ای که من دیدم از گروه راب های خانگی هست و در سواحل دریای خزر انتشار دارد. رنگ آن در نواحی ساحلی خاکستری متمایل به قهوه­ای و در ارتفاعات چالوس متمایل به زرد است. صدف در این گونه به صورت صفحه کوچکی است، که قسمت برجسته آن از انتهای گنبد پشتی خارج شده است. اندازه بدن در حالت کشیدگی کامل تا 100 میلیمتر می­رسد. این جانور در منازل فراوان است و به سبزی­ها و گل­های زینتی صدمه وارد می­کند.این جانوران در اواخر بهار و تابستان فعالیت چندانی ندارند و ظاهرا پوره­ های نسل دوم، حدود شهریور ماه همراه با خنکی هوا فعالیت تغذیه ای خود را شروع می­کنند.

 

راههای مبارزه با حلزون­ها و راب­های زیان­ آور

 
روش­های زراعی:
 
1-شخم خاک موجب به سطح آوردن تخم­ ها و خشکی آنها می­ گردد. علاوه بر این حرکت حلزون­ها بر روی خاک به دشواری صورت می­ گیرد و کلوخ­ها که یکی از پناهگاه­ های این نرم­تنان است، نابود می­ شوند.
 
2-مدفون کردن مواد گیاهی باعث کاهش مواد غذایی در دسترس حلزون­ها می­ شود و این امر به کاهش جمعیت آنها منجر می­ گردد.
 
3-تناوب: همان­طور که اشاره گردید، برخی گیاهان مانند کلزا مطلوبیت بیشتری برای حلزون­ها دارند، بنابراین در صورت خسارت این آفات، تناوب کشت با محصولاتی که مطلوبیت زیادی برای حلزون­ها ندارند، می­ تواند از جمعیت این جانوران بکاهد.
 
4-رعایت عمق مناسب کشت: کشت بذرها در عمق زیاد مانع دستیابی حلزون­ها به آنها می­ گردد. این روش به خصوص در مورد خاک­هایی که از درصد رس بالایی برخوردارند و یا تهیه بستر کشت بذر دشوار است، قابل توصیه می ­باشد.
 
5-تغییر زمان کشت: تغییر زمان­بندی کاشت بذور به نحوی که بذرها پیش از خسارت حلزون­ها و راب­ها دوره حساس جوانه ­زنی را پشت­ سر بگذارند، می ­تواند تا حد زیادی مانع خسارت شدید این نرم­تنان گردد. در واقع با این روش، هم­ زمانی فعالیت زیاد جمعیت این جانوران با شروع جوانه ­زنی بذور به هم می­ خورد.

 

 

روش شیمیایی:
 
در این روش از آفت­کش­هایی مانند متیوکارب، تیودیکارب، سولفات آلومینیوم، سولفات آهن، سولفات مس و متالدهید اسفاده می­ شود. در ادامه آفت­کش متالدهید از نظر سمیت، چگونگی تاثیر و انواع فرمولاسیون مورد اشاره قرار می­ گیرد.
 

 

 

چگونگی تاثیر
 
این حلزون­ کش دارای تاثیر تماسی گوارشی می باشد. حلزون­های مسموم شده  مقادیر زیادی مایع لزج از خود ترشح می­ کنند، خشک می­ شوند و می­ میرند. در واقع سلول­ های تولیدکننده ماده مخاطی آنها نابود می شوند . مکانیسم شیمیایی این فرآیند به این صورت است، که در داخل سلول­ها متالدهید به استالدهید تبدیل می­ شود و سلول در اثر میزان بالای الکل می­ میرد. این اثر در سه محل از سلول یعنی غشا، هسته و دستگاه گلژی بروز می یابد. بدین ترتیب خطر بروز مقاومت کاهش می یابد، زیرا احتمال بروز فرآیند کاهش حساسیت در جایگاه تاثیر بسیار کم می­ شود.
 
 

 

 
 
شکل 10-نحوه نابودی سلول­های تولیدکننده موکوس در اثر متالدهید
 
 
 
 
به محض جذب ماده سمی حلزون سعی می کند، تا از طریق تولید موکوس بیشتر فرآیند سم زدایی را پیش ببرد. اما نمی تواند اثر سمی را خنثی کند و بی تحرکی حلزون رخ می نماید. به مجرد عدم تحرک حلزون، عدم تغذیه و خشک شدن بدن اتفاق می افتد. باور غلطی در این زمینه وجود دارد، مبنی بر اینکه جذب آب توسط حلزون می تواند علایم مسمومیت را برطرف نماید. اما آزمایشاتی که توسط تریبسکوم و همکاران (1998) انجام شد، نشان داد که متالدهید غشا تولیدکننده موکوس را کاملا از بین می­ برد و به همین علت حلزون قدرت حرکت، محافظت از پوست و بازسازی  خود را از دست می ­دهد. علاوه بر این در مورد کارآیی این سم در شرایط مرطوب نیز سوءتفاهم هایی وجود دارد. چگونگی تاثیر این سم در این شرایط تحت تاثیر قرار نمی گیرد. آزمایش ها نشان دهنده عدم تاثیر آب اضافی روی بازسازی حلزون است. بدین ترتیب حلزون هایی که دز سمی این آفت­کش را دریافت کرده باشند ،امکان ندارد که زنده بمانند. در آزمایشات دمایی مشخص شده است که در دماهای پایین مانند 2 درجه سانتیگراد که حلزون قادر به فعالیت نیست، متالدهید تاثیر خود را برجای می گذارد (ملت و بوگاران، 1971).

 

انواع فرمولاسیون

 
طعمه مسموم، مایع، طعمه گرانوله و پلت
 
در مورد نوع فرمولاسیون باید افزود، طعمه می­ بایست برای حلزون جذب­ کننده، حاوی مقدار کافی ماده موثر باشد. طعمه می ­بایست به گونه ­ای ساخته شود، که شکل آن در خاک خیلی مرطوب هم حفظ شود. اندازه پلت و نحوه توزیع آن (به کیلوگرم) باید به صورتی باشد، که تراکمی در حدود 40-50 پلت به ازاء هر مترمربع به دست آید. طعمه ­هایی که علیه حلزون­ها و راب­ها استفاده می­ شوند، دارای مقادیر متفاوتی از ماده موثر هستند. باید افزود که اگرچه نام فرمولاسیون­ های دیگر هم در بالا آمده است، اما معمول­ترین و موثرترین نوع فرمولاسیون برای این آفات طعمه­ های مسموم می­باشد. در ساخت این طعمه­ ها از مواد جلب­ کننده­ ای مانند سبوس غلات یا آرد استفاده می­گردد.

 

این راب رو من برگردونم به پشت و دیدم در عرش چندثانیه خودشو برگردوند به روی شکم :

 

 

 

 

 

منبع

باتشکر از دکتر احمد عطامهر

 

[ یکشنبه ٢ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۸:۳٠ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

بعضی دوستانی که پست 220 رو دیدن و فیلم رو دانلود کرده و دیدن به من اعتراض کردن که این کار شما اصلا جالب نبود و انگار خصومتی با این گلا داشتید برای همینم من دیروز از نتیجه کار عکس گرفتم تا ببیند من در حقشون ظلم نکردم.

نتیجه هرس سنگین حسن یوسف در تاریخ 29 خرداد 1390 :

 

 

یه سری از قلمه ها رو دادم به دوستان و کاشتم اما تعدادیش مونده که هنوز تو آب هستند و با اینکه رشد کردن و ریشه دادند اما حال خوشی ندارند و کمبود مواد غذایی رو بشدت نشان میدهند :

 

 

 

 

 

 


[ شنبه ۱ امرداد ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٢٤ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: