من یک جوانه ام
باغبانی * گیاهان آپارتمانی * گلهای فصلی * سبزیکاری * گیاهشناسی * عکاسی و کمی متفرقه 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب

دلپسند یا آناغالیس دشتی
از تیره پامچال primulaceae
نام علمی : Anagalis arvensi , Anagalis foemina 


این گیاه زیبا از جمله علف های مزرعه گوجه فرنگی در منطقه دشتی در استان بوشهره البته این چیزیه که من تجربی دیدم.

گیاه زیبایه چندتا عکس براتون گرفتم ببینید :



[ پنجشنبه ۳٠ دی ۱۳۸٩ ] [ ٥:۱۱ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

تا حالا بوته بامیه دیدید؟؟اصلا بامیه رو مصرف می کنید؟؟

بامیه از سبزیجاتی هست که در مرحله خام برداشت میشه و مصرف غذایی داره

مامان من خورش بامیه های خیلییییییییییی خوشمزه ایی درست میکنهنیشخند

حالا بگید ببینم تا حالا دیدید یه بوته بامیه در آخر فصل چه شکلی میشه؟؟

اینم بگم بامیه گیاهی چندساله هست یعنی میشه چندسال نگهش داشت اما خوب از نظر اقتصادی به صرفه نیست برای همینم برای کشت هر سال بذر جدید می کارند.

در ضمن بامیه از جمله  ، گیاهان گرمسیری محسوب میشود.

طبق معمول رفته بودم مزرعه گوجه دیدم چندتا بوته پیر بامیه هم هست که براتون عکس گرفتم :

 

 

اینم حال و روز برگاش :

 

غنچه و گل در حال باز شدن :

 

گلش خیلی قشنگه مثل همه خانواده مالواسه Malvaceae  :

 

اینم میوهای با شکل جدید ، اغلب بامیه ها نوک تیز هستند اما این میوه های اخر فصل و البته پیر اینجوری شدن :

 

اینا خوش فرم تر هستن :

 

[ پنجشنبه ۳٠ دی ۱۳۸٩ ] [ ۱٢:٥۳ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

یکمی از بحث صیفی جات خارج شیم و یه سری به دنیای گیاهان زینتی فضای سبز بزنیم گرچه گزارشات جالبی براتون از مزارع صیفی دارم چشمک

اسم این گیاه آگاو یا برگ خنجری هست.

آگاو در طول عمرش یکبار به گل میره و ساقه گلدهنده چندین متری ایجاد میکنه و بعد از اتمام گلدهی بوته مادری از بین می رود.

به این گیاه ، گیاه قرن هم میگن چون بعد از چندین سال که به بلوغ رسید یکبار گل می دهد و بعد می میرد.

ببینید خودمم کنارش ایستادم تا ببینید چقدر ساقه گلدهنده یزرگی داره ، تازه بزرگتر هم میشه تازه این اول رشدشه :

من خودم تو حیاط خونه از این گیاه دارم منتها چون جایی که کاشتمش سایه است رشد کمی داره و برای همینه میشه حدس زد که دیرتر به بلوغ میرسه و چندسالی باید صبر کرد تا به گل بشینه ... منم که صبرم زیادنیشخند

 

 

اینم دسته ایی از گلچه هایی ( غنچه )  که هنور باز نشدن :

 

عکسایی خیلی قشنگی از گلهای باز شده از تمام حالاتش و همچنین گیاهچه های هوایی که برای ادامه نسل تولید میکنه دارم ایشالله در پست های بعدی براتون میزارم

 

[ چهارشنبه ٢٩ دی ۱۳۸٩ ] [ ۱۱:٤۸ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

همیشه اخر فصل کشاورزا مزرعه رو بحال هودش رها میکنن در حالی که پراز محصول هست ، البته الان من ویژه در مورد مزرعه گوجه حرف میزنم

البته گاهی هم محصولاتی که برداشت کردن و ریز هستن یا شکل مناسبی ندارن رو کنار مزرعه جمع میکنن ، اینجوری عده ایی هستن که بی زحمت میان و این محصولات رو جمع میکنن و میفرشن چون کشاورز میگه برام ارزش نداره اینا رو جمع کنم و هزینه کارگر و بار بدن

 




 

[ سه‌شنبه ٢۱ دی ۱۳۸٩ ] [ ٧:۳۱ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

من خودم به شخصه از طعم و بوی بادمجان خوشم نمیاد اما بوته گل و میوه این گیاه واقعا از همه نظر زیباست برای همین هم یه سری به مزرعه بادمجان زدم و یه سذی عکس با موبایلم براتون گرفتم که گفتم بزارم شما هم ببینید خالی از لطف نیست :

این آقایی که میبینید اسمشون اقای دهقان هست صاحب مزرعه ، یک کشاورز فوق العاده خوب ، همیشه ارزو میکنم کاشکی همه کشاورزا مثل آقای دهقان بودن

ایشون بشدت علاقه مند به تکنولوژی های جدید در کشاورزی هستند در کارشونم همیشه از بهترین چیزها و علمی ترین حالت استفاده میکنند. خوب تعریف بسه فکر کنمچشمک

 

 

از حق نگذریم گل بادمجان بسیارررررر زیباست و خوشرنگ ، فقط نمیدونم چرا همیشه سر به زیر هست و برای اینکه درست نگاش کنی باید با دست برگردونیش به سمت بالا ، به هر حال اینم از زیبایی های بادمجان ( البته امیدوارم علتش پیدا کنم اگر کسی میدونه ممنون میشم عنوان کنه )

 

 

اینم از میوهای تازه تشکیل شده بامجان :

 


[ یکشنبه ۱٩ دی ۱۳۸٩ ] [ ٩:۱٤ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]

اینجا همون خزانه نشاء بادمجان و فلفلی هست که تو پست قبلی در موردش حرف زدیم  :



خوب ببینیم چجوری این بذها رو می کارن :

اول از همه محیط کشت سینی های کشت هست که شامل کوکوپیت و پیت ماس هست که قبل استفاد در گودال هایی ریتخته و روی آن آب می ریزند تا با جذب آب به حجم نهایی خود برسند.



بعد از اینکه مخلوط پیت ماس و کوکوپیت را درون سینی ها ریختن با کمک وسیه ایی که در زیر خواهید دید سطح رویی آن ها را سوراخ کرده تا فردی که قرار است بذر را بکارد راحتتر این کار را انجام دهد :



 

بعد هم زنان و مردان زحمت کش تو اون گرمای طافت فرسا میشینن و بذرها رو یکی درون سوراخ هایی که از قبل ایجاد شده میریزند .



 




نشاء ها حدودا دوماه در این خزانه ها می مانند.

از جمله کودهایی که کشاورزان به وفور استفاده می کنند :

در مرحله اول یکبار ازت و در مراح بعدی برای اینکه ریشه ها زیاد بلند نشوند ئ ساخه ایی قطور و رنگ سز تیره داشته باشند از کودهای پتاس و فسفره استفاده می کنند.

بعضی خزانه داران از کننده های رشد هم استفاده می کنند که دیده شده بعد که کشاورز نشا را انتقال داد گاه رشد نمیکنند و مدت زمانی به هماتن وضع می ماند که این خود باعث میشه که کشاورزان برای اینکه سریعتر خود را به بازار برسانند مصرف کودهای رشد دهنده رو ابشدت غیرقابل تصور افزایش دهند که این خودش کلی عوارض زیست محیطی دارد.

[ پنجشنبه ۱٦ دی ۱۳۸٩ ] [ ۱۱:٠٧ ‎ق.ظ ] [ زهرا فرشید ]

نشاء کاری گوجه فرنگی و فلفل در منطقه کاکی حدودا از اواسط مرداد ماه شروع می شود که این کار به صورت وسیع انجام می شود باید باشید و حضورا برید ببینید برای منم یکی دوباری فرصتی شد تا به خزانه های نشاء گوجه یه سری بزنم چندتا عکس هم بگیرم :

این خزانه که حالت سایبان داره یا شاید بهتر بگم چهارچوب گلخانه داره با پوشش توری های سبز رنگ و اسکلت گالوانیزه هست و البته مجهز به سیستم فن پوشال است.

 

 

این توری های سبز رنگ بیشتر در گلخانه برای مانع از ورود حشرات در مواقعی که برای تهویه پلاستیک را کنار میزنند استفاده می شود. البته سایه بسیار عالی هم تولید می کند.

همانطور که در عکسها خواهید دید سینی های نشاه از جنس فایبرگلاس را ، روی بلوک قرار دادند تا به طور مستقیم با خاک در ارتباط نباشد ، اینجوری تهویه بهتر صورت می گیرد و همچنین نشاها احتمال اینگه دچار گندیدگی و بروز بیماری های قارچی خاکزی شود کمتر است ، از طرف دیگه ریشه های نشا در خاک فرو نمیره و بعد برای جابجایی نشا هیچ مشکلی ایجاد نمی گردد.

 

 

آبیاری با شلنگ و توسط کارگر صورت میگیرد ، در همین گلخانه از روش میست یا مه پاش استفاده کردند اما طبق چیزی که صاحب خزانه گفت بیماری قارچی بشد شیوع پیدا کرد و کلی از نشا ها از دست رفت برای همین هم میست را قطع کرده اند ، البته من شک ندارم که روش مناسبی برای اجرای میست اجرا نکردن برای همین مشکل پیدا کردند به هر حال من ندیدم به چه صورت بود برای همین نظری هم نمی دهم.

 

از کارت های زرد هم برای جلب حشرات . کاهش احتمال انتقال  بیماری های قارچی و ویروسی و همچنین خسارت ناشی از خود حشرات نصب کرده اند. کارت زرد ، شته ها ، مگس سفید و ... را به خود جذب می کند.

 

 

در پست آینده شیوه سنتی کاشت بذر گوجه فرنگی را نشان خواهم داد.

[ چهارشنبه ۱٥ دی ۱۳۸٩ ] [ ۱۱:٢٥ ‎ب.ظ ] [ زهرا فرشید ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد. اینستاگرام من : baghban65 پست الکترونیک : z_farshid@yahool.com
موضوعات وب
آرشيو مطالب
RSS Feed

کد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ
جستجو در: